WINTERWONDERZONDAG OP 18 DECEMBER

Liempde in de startblokken voor vijfde Kribkesroute

Liempde maakt zich op voor de feestdagen in december. Vanaf zaterdag 17 december is de Kribkesroute voor het vijfde jaar op rij te bewonderen, zondag 18 december staat het dorp in het teken van de WinterWonderZondag. Inwoners van Liempde die willen meedoen, kunnen zich vanaf heden aanmelden voor diverse activiteiten.

Van zaterdag 17 december tot en met zaterdag 31 december mag iedereen in Liempde de kerststal buiten zetten en zo een bijdrage leveren aan de Kribkesroute. Inwoners, bedrijven en verenigingen worden opgeroepen om mee te doen, zodat de wandelaars ook dit jaar weer langs een groot aantal sfeervolle kerststallen komen.

De Kribkesroute bestaat uit twee wandelroutes langs een groot aantal kerststallen in het dorp. In 2015 stonden er liefst 180 kerststallen langs de route. De wandeltochten met daarin de locaties van de kerststallen worden gepubliceerd in een nieuw uit te geven folder. Iedereen die dit jaar voor het eerst een kerststal buiten wil zetten, kan zich aanmelden bij initiatiefnemer Anton van de Ven via info@kribkesrouteliempde.nl of via de website www.kribkesrouteliempde.nl.

Deelnemers van 2015 hoeven zich niet opnieuw aan te melden, maar alleen aan te geven als ze dit jaar niet meedoen. Hierover ontvangen zij ook een brief. Aan- en afmelden kan tot uiterlijk zondag 13 november.

Vanwege het succes van vorig jaar, wordt in Liempde dit jaar weer een WinterWonderZondag georganiseerd. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 18 december. Het is de bedoeling dat er langs de Kribkesroute allerlei bijpassende activiteiten georganiseerd worden. Denk aan muziek, straattheater, kerstsamenzang met een koor, een levende kerststal, voorlezen van het kerstverhaal of kraampjes met winterse hapjes en drankjes.

Alle Liempdse inwoners en verenigingen mogen weer meedoen. Ideeën en initiatieven kunnen aangemeld worden via info@sppill.nl. De WinterWonderZondag is een initiatief van de Liempdse horecaondernemers.

Gemonde

Kaarten bij Irene

Voetbalvereniging Irene organiseert morgen, vrijdag 4 november een kaartavond in de kantine van de club aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Het rikken en jokeren start om 20.00 uur en deelname kost 2,50 euro.

Elf-elfmiddag

Kinderen kunnen zondag 6 november om 13.11 uur deelnemen aan een carnavalsspeurtocht door Gemonde. De tocht start bij café Kloosterzicht. Bij terugkomst treedt om 15.30 uur clown Dirk op.