Een najaarszonnetje liet de herfstkleuren extra schitteren tijdens de jaarlijkse wandeltocht van De Keistampers. (Foto: Hans van Doorn).
Een najaarszonnetje liet de herfstkleuren extra schitteren tijdens de jaarlijkse wandeltocht van De Keistampers. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Wandelen in najaarskleuren met stralend herfstzonnetje

MARIËLLE WIJFFELAARS

Hoewel de meteorologische herfst alweer twee maanden bezig is, was daar zondag weinig van te merken. In het prachtige najaarszonnetje leek het bijna lente. Maar deelnemers aan de Herfstkleurentocht van wandelsportvereniging De Keistampers uit Boxtel ontdekten al snel dat het najaar toch écht begonnen is. Want de blaadjes aan de bomen zijn al gehuld in prachtige herfstkleuren.

De jaarlijkse Herfstkleurentocht trekt elke editie veel belangstellenden die 7, 12, 20 of 30 kilometer wandelen door het najaarslandschap in Het Groene Woud. Op het startbureau in het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd was het zondagochtend behoorlijk druk. Rond elf uur kon de Boxtelse wandelsportvereniging al ruim 550 deelnemers noteren. ,,En daar komen er echt nog wel een aantal bij", vertelde voorzitter Rikie de Punder trots. ,,We boffen echt enorm met het weer, maar eigenlijk is dat vaak zo tijdens de Herfstkleurentocht." Lachend: ,,Wat dat betreft doet de tocht de naam geen eer aan."

Wandelaars liepen naar Sint-Michielsgestel waarbij onder meer de landgoederen Zegenwerp en Haanwijk werden bezocht. Deelnemers aan de 7 en 12 kilometer werden met busjes weggebracht zodat ook zij optimaal konden genieten van de natuur. De Punder: ,,Als we dat niet doen, lopen die wandelaars elk jaar hetzelfde rondje. En we willen juist jaarlijks blijven vernieuwen. Op die manier blijven de tochten voor frequente deelnemers ook aantrekkelijk. Natuurlijk is het lastig om telkens een nieuwe route te bedenken, maar we streven ernaar om steeds leuke nieuwe plekjes op te nemen in onze tochten."

Op de Halderse akkers was een rustplaats ingericht voor de wandelaars en wie trek had, kon ook bij het Jacob-Roelandslyceum een broodje eten. ,,En straks een lekker drankje in de zon, dat hebben we wel verdiend", aldus een groep wandelaars uit Eindhoven. ,,Het lijkt wel lente, het is zo warm om te lopen. Maar we klagen niet hoor!"

FOTO RECHTS: Een najaarszonnetje liet de herfstkleuren extra schitteren tijdens de jaarlijkse wandeltocht van De Keistampers. (Foto: Hans van Doorn).