Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Jubileumconcert in gemeenschapshuis De Rots

Al 35 jaar bouwen aan accordeons

Frans van der Aa maakte onder meer de beroemde accordeon waarmee Carel Kraayenhof koningin Maxima tot tranen roerde. De Boxtelaar bouwt deze instrumenten al vijfendertig jaar en stond zondag met een lustrumconcert uitgebreid stil bij zijn jubileum in gemeenschapshuis De Rots. Dat deed hij - uiteraard - mét één van zijn zelfgebouwde accordeons.

Tal van artiesten beklommen het podium tijdens de muzikale uitvoering. Brusselaar Gjovalin Nonaj trapte af met eigen werk. De geboren Albanees speelde daarna met Van der Aa, die een diatonische accordeon hanteerde, en Lucie Huijs (fluit) vijf Balkancomposities. Van der Aa en Huijs musiceerden ook met Peer Veldhuizen. Samen vormen ze het trio D'Alucia. Vervolgens was het de beurt aan de muziekgroepen Trio Dhoore, Trio Cuat en de Tobermore Band om hun klanken - gespeeld op accordeons die werden vervaardigd door Van der Aa - ten gehore te brengen.

Naam als handelsmerk

Na elf jaar hobbymatig bouwen, is Van der Aa sinds 1993 als professional actief als accordeonmaker, stemmer en reparateur. Zijn naam is ook het handelsmerk van de door hem ontworpen en gemaakte diatonische accordeons.

FOTO ONDER: Lucie Huijs, Frans van der Aa en Peer Veldhuizen musiceerden samen in De Rots. (Foto: Albert Stolwijk).