Anton Hermes, Eugène van Abeelen, François van Abeelen, Harald Verhoeven (v.l.n.r.).
Anton Hermes, Eugène van Abeelen, François van Abeelen, Harald Verhoeven (v.l.n.r.). Foto: Albert Stolwijk

'Liemt makt gin verschil' in vijftigste carnavalsseizoen

Tweelingbroers als prins Populus I & II

Niet één, maar twee prinsen zullen tijdens het leutfeest de scepter zwaaien over Ploegersland. En dat betekent dus óók dat Liempde dit jaar twee adjudanten heeft. De twee doorluchtige hoogheden Prins Populus I en II en hun adjudanten, respectievelijk de tweelingsbroers Eugène en Francois van Abeelen en Harald Verhoeven en Anton Hermes, werden zaterdag in het overvolle Ploegerspaleis Hof van Liempde geïnstalleerd.

De nieuwe spreuk voor het vijftigste Liempdse carnavalsseizoen werd ook bekend gemaakt: 'Liemt makt gin verschil'.

De doorluchtige hoogheden werken in het dagelijks leven allebei als adviseur bij boomkwekerij Delphi in Boxtel. De eeneiige tweeling heeft behoorlijk groene vingers en daarom kozen ze voor de naam Populus, een afgeleide van Populus Alba, ofwel een populier. 'Abeel' is weer een andere term voor de boom die zich thuis voelt in een vochtige omgeving en dus ook goed gedijt in de Liempdse grond. Het was voor de prinsen Populus I & II dan ook niet moeilijk om een naam uit te kiezen.

Geboren Liempdenaren

Eugène en Francois zijn geboren Liempdenaren, 45 jaar oud en wonen allebei in de Bergstraat. Adjudanten Harald en Anton (beide 45) zijn ook geboren en getogen Liempdenaren. Adjudant Harald is mede-eigenaar van Gabriëls Elektro in Veghel en Anton is projectleider bij LCC in Den Bosch.

Geen verschil

Als tweeling zijn de doorluchtige hoogheden Prins Populus I & II gewend dat niet iedereen altijd weet met welke van de 'Abeelen' men te doen heeft. Het uiterlijk van de heren verschilt nauwelijks, wat soms tot verwarring leidt. Ook als leutvorst zal het niet altijd duidelijk zijn wie nu Francois is en wie Eugène. Zelf geven zij aan dat dat helemaal niet erg is en ook helemaal niet belangrijk. Beiden gaan zij dit jaar Ploegersland voor bij alle activiteiten en in het feestgedruis van carnaval.
De prinsen zijn er trots op dat in Liempde alles kan, ongeacht wie het organiseert, waar het plaatsvindt of wie er allemaal bij zijn. Vandaar hun keuze voor een spreuk met een dubbele betekenis: 'Liemt makt gin verschil'. (Foto: Albert Stolwijk).