Jesse van Homelen (RKSV Boxtel) in duel met Nicky van de Kerkhof en Noud Voets (BMC). (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GEEN WINNAAR NA BOEIENDE WEDSTRIJD

RKSV Boxtel-BMC blijft doelpuntloos

De ene 0-0 is de andere niet. Dat bewezen de twee topploegen in de vierde klasse I zondag in sportpark Munsel. De toeschouwers genoten van een attractieve wedstrijd tussen RKSV Boxtel en BMC met kansen voor beide ploegen waarbij de Boxtelse doelman Tommy Verhagen een hoofdrol speelde, Hij bleek niet te passeren, waarbij hij goed gesteund werd door een solide verdediging.

Beide ploegen gingen voortvarend van start, waarbij de eerste kansen voor BMC waren. De gasten wilden duidelijk maken dat ze de koppositie niet af wilde staan aan Boxtel. Binnen twaalf minuten had BMC al drie kansen gehad, waarbij Rick van Hamond zelfs de bal van de lijn moest halen. De thuisploeg kreeg na een kwartier de eerste kans: Max Piasecki omspeelde zijn tegenstander en wilde de bal op goal schieten maar raakte de bal maar half. Deze kwam vervolgens voor de voeten van Hayke van Heesch, die goed inschoot, maar de bal werd door een BMC-verdediger van de lijn gehaald.

De Boxtelse doelman Verhagen pakte een schot goed uit de hoek, het zou niet de eerste keer zijn dat hij handelend moest optreden. Het spel golfde vervolgens op en neer. Mark van de Westelaken stuurde Jesse van Homelen op links weg. Hij nam de bal met de borst mee en schoot in de korte hoek. De keeper van BMC reageerde alert met zijn voet. Na een half uur kwam de rechtsbuiten van BMC op 25 meter van de goal van Boxtel en haalde harde uit, maar zijn schot werd door Verhagen over de lat getikt. Wederom kwam BMC door en met een crossbal werd weer de rechtsbuiten gevonden. Deze keer probeerde hij het in de korte hoek, maar ook hier had de Boxtelse keeper een antwoord op. Op basis van het aantal kansen was de thuisploeg het meest gelukkig met een ruststand van 0-0.

OOG IN OOG

Direct na rust probeerde BMC meteen druk te zetten op de verdediging van de Munselploeg. Een corner werd voorlangs gekopt. In 55e minuut profiteerde Daniel Mensah van zijn snelheid, hij omspeelde zijn tegenstander en leverde een goede voorzet af. Piasecki kwam boven zijn tegenstander uit, maar zijn kopbal had niet voldoende vaart. In 63e minuut speelde Van Hamond de bal verkeerd terug, waarmee hij onbedoeld de spits van BMC oog in oog zette met keeper Verhagen. Maar wederom kwam de Boxtelse goalie als winnaar uit de bus.

Conditioneel zat het wel goed bij de jonge Boxtelse ploeg en dat was ook te merken. De Boxtelaren kregen een aantal kansen. Eerst was het Van Heesch die de bal hoog over schoot na een een-tweetje tussen Piasecki en Mensah. Een vrije trap van Van Homelen was net te laag om de keeper te verschalken. In 79e minuut paste trainer Van de Braak een dubbele wissel toe. Van Heesch en Piasecki werden vervangen door Valentijn Waals en Artur Piasecki. Van Homelen werd in de 83e minuut weggestuurd op rechts; zijn lage en harde voorzet werd door Waals overgeschoten.

Nog eenmaal kwam Boxtel voor de goal van BMC. Uit een vrije trap, genomen door Robin Groenendaal, werd Van Homelen vrij gespeeld, maar zijn schot werd geblokt. In de allerlaatste minuut kwam BMC nog een keer voor keeper Verhagen, maar ook deze bal pakte de uitblinkende Boxtelse doelman eenvoudig.

Zondag 6 november reist de Munselploeg af naar Zijtaart waar het team aantreedt tegen VOW.

FOTO BOVEN: Jesse van Homelen (RKSV Boxtel) in duel met Nicky van de Kerkhof en Noud Voets (BMC). (Foto: Albert Stolwijk).