Wouter van Weert, Patricia Bijnen en José de Jong in de nieuwe ontvangstruimte van Bijnen Uitvaartverzorging aan de Baroniestraat in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Wouter van Weert, Patricia Bijnen en José de Jong in de nieuwe ontvangstruimte van Bijnen Uitvaartverzorging aan de Baroniestraat in Boxtel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BIJNEN UITVAARTVERZORGING VERNIEUWT BOXTELSE VESTIGING

'We houden 't liefst alles in eigen hand'

HENK VAN WEERT

Bijnen Uitvaartverzorging heeft haar Boxtelse vestiging aan de Baroniestraat de voorbije maanden flink verbouwd. De kantoorruimte is volledig vernieuwd en de opslagloods is omgetoverd tot een lichte en gastvrije ontvangstzaal. ,,We hebben een meer open uitstraling gerealiseerd zodat mensen hier op een laagdrempelige manier kunnen binnenstappen", zegt uitvaartleider Patricia Bijnen.

De grote garagedeuren van de voormalige opslagloods staan voortaan uitnodigend open in de Baroniestraat. Via een glazen binnenpui betreden bezoekers de nieuwe ontvangstruimte die een industriële look heeft. Deze week werd de laatste hand gelegd aan de inrichting. Patricia erkent dat het de voorbije tijd stil was in de Boxtelse vestiging. ,,Voorheen was hier een deel van de administratie gevestigd, maar dat bleek toch niet zo praktisch. Dus die is weer naar ons hoofdkantoor in Vught verhuisd."

Tien jaar geleden verkocht Betty Bijnen haar Boxtelse uitvaartbedrijf aan zwager Rien, de broer van haar overleden man Henk, zodat Rien en Patricia hun Vughtse uitvaartbedrijf uitbreidden met een Boxtelse vestiging aan de Baroniestraat. ,,Nicole, de dochter van Betty woonde nog in het huis hiernaast, maar toen zij vorig jaar verhuisde naar 's-Hertogenbosch besloten we tot een ingrijpende verbouwing." Dat resulteerde erin dat zoon Wouter nu naast de vestiging woont en er de verzekeringstak van het uitvaartbedrijf heeft gevestigd.

Uitvaartleider José de Jong werkt ook vanuit het vernieuwde pand en kan mensen bijpraten die informatie willen over de invulling van een afscheidsplechtigheid. Vandaag de dag is immers vrijwel alles mogelijk. Er zijn duizend-en-een manieren voor een persoonlijke begrafenis of crematie", vertelt De Jong. ,,Vroeger, toen Henk en Betty hier nog hun eigen uitvaartbedrijf hadden, liep iedereen hier makkelijk binnen. Door de verbouwing hopen we dat dit weer terugkomt."

FAMILIEBEDRIJF

Bijnen Uitvaartverzorging is een echt familiebedrijf. De vijf zonen van Rien en Patricia werken allemaal mee in de zaak. Zoals gemeld heeft Wouter de assurantieafdeling in beheer, Olaf runt de drukkerij en is bevoegd om lichamen licht te balsemen. Bjorn en Paul zijn uitvaartleider, terwijl Bas grafdelver is. Ook nicht Nicole is er nog altijd werkzaam op de administratie en neef Igor zorgt er als IT'er voor dat alles en iedereen binnen de tien locaties van het bedrijf aan elkaar is 'gekoppeld'. ,,We proberen alles in eigen hand te houden om onaangename verrassingen zoveel mogelijk te voorkomen", benadrukt Wouter. Patricia knikt: ,,We zijn zelfs bezig met een eigen crematorium op landgoed De Denneboom in Schijndel. De procedures daarvoor zijn echter nog niet afgerond."

Sinds vandaag, donderdag 3 november is de vernieuwde Boxtelse vestiging van Bijnen Uitvaartverzorging geopend.

FOTO BOVEN: Patricia Bijnen (midden) in de nieuwe ontvangstruimte van Bijnen Uitvaartverzorging aan de Baroniestraat in Boxtel. Links haar zoon Wouter, de assurantieadviseur van het familiebedrijf. Rechts uitvaartleider José de Jong. (Foto: Peter de Koning).


Hobbycreamarkt

thuis in De Rots

Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel biedt zondag 6 november van 11.00 tot 16.00 uur onderdak aan de jaarlijkse hobby- en creamarkt. De markt wordt mede georganiseerd door 't Keramiek Huysje uit Vught.

Tijdens de hobbymarkt zijn tientallen tafels en kraampjes gevuld met hobbymaterialen. Ook worden allerlei creatieve werkstukken te koop aangeboden. Bezoekers kunnen meedoen aan allerlei korte workshops en kennis maken met het aanbod voor ouderen in het Hobbycentrum, dat gehuisvest is in de voormalige Blanca-wasserij aan de Baroniestraat. De markt biedt een gevarieerd aanbod van onder meer keramiek, knuffels, houten panelen en wandborden, sieraden, kerstobjecten, decoupage, kaarten, patchwork, airbrush en spulletjes uit Guatemala.

De markt is gratis toegankelijk.