Irene-talent Bryan Hellings, speler uit de A-jeugd, in duel met de doelman van RKGSW. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

A-SPELERS ZORGEN VOOR OPLEVING IN TWEEDE HELFT

Irene komt te kort tegen RKGSV

Als gevolg van blessures en geplande vakanties was coach Alex Raaymakers van de Gemondse voetbalvereniging Irene zondag genoodzaakt weer een piepjong elftal het veld in te sturen tegen RKGSV uit Gerwen. De ploeg kwam op een 0-3 achterstand, maar kon in de slotfase nog wat terug doen. Er zat echter niet meer in dan een nederlaag.

De bezoekers uit Gerwen zetten in de beginfase meteen druk. Na een half uur hervonden de voetballers uit Gemonde zich en kregen ze een grote mogelijkheid de voorsprong te pakken. Jorick de Vos raakte echter hard de paal. Aan de andere kant was het na een corner wél raak.

Na de thee leek Irene even helemaal weggespeeld te worden. Na een benutte penalty en een velddoelpunt was het opeens 0-3. Coach Raaymakers besloot meer risico te gaan nemen. De spits van Irene A1, Owen van Lith, werd ingebracht en dat pakte goed uit. Hij scoorde binnen tien minuten twee keer.

Laatste man Arjan Elissen verruilde de verdediging nog voor de aanval hetgeen goed leek uit te pakken want Irene kreeg meer overwicht. De bal ging er echter niet meer in.

JO19-1: Irene - Herpina        14.45

FOTO RECHTS: Irene-talent Bryan Hellings, speler uit de A-jeugd, in duel met de doelman van RKGSV. (Foto: Hans Verberk).

Nipte nederlaag voor Essche Boys

Essche Boys ging zondag op bezoek bij Spoordonkse Boys. Om aansluiting te vinden met de bovenste ploegen, moest de club winnen. Dat lukte niet. Het duel eindigde in 2-1.

Na twintig minuten was het raak voor de thuisploeg, tien minuten later kwam Essche Boys op gelijke hoogte door Yannic van Gerven. In de tweede helft gingen beide teams op zoek naar de drie winstpunten. Twintig minuten voor tijd kwam Spoordonkse Boys op voorsprong. Essche Boys kreeg nog volop kansen om langszij te komen, maar de bal wilde er niet meer in.

Spoordonkse Boys 1 – Essche Boys 1        2-1

Essche Boys 3 – Boxtel 6        2-2

Vrouwen: Essche Boys – Hedel        5-0