HET GROENE LAKEN 2 BEHOUDT KOPPOSITIE


Laatste plaats voor huidige kampioen in biljartcompetitie

In de Boxtelse biljartcompetitie voor clubteams wist koploper Het Groene Laken 2 zijn koppositie te handhaven, ondanks een wat mindere wedstrijd tegen Uit de Kom. Opvallender echter is dat de kampioen van seizoen 2015-2016, De Comsche Hoeve 2, na drie ronden tamelijk roemloos op de laatste plaats staat.

In café 't Geveltje hadden de mannen van De Amateur 2 maandag een absolute off-day, want alle vier hun spelers verloren ruim. Van tegenstander De Comsche Hoeve 1 haalden bijna alle spelers twaalf punten en vooral Adrie van de Laak deed het uitstekend met zijn serie van zevenendertig. Het Groene Laken 1 en De Amateur 1 gaven elkaar donderdag stevig partij. Aan beide zijden werden tweemaal twaalf punten gescoord. Alleen de partij tussen Moos Schäfer en Paul van de Langenberg was een bezoeking. De toeschouwers moesten bijna veertig beurten wachten vooraleer de uitslag nog vlak voor het ingaan van de strafmaatregel voor te langdurige partijen bekend werd.

Een veel kortere en prachtige partij was te zien op vrijdagavond in De Adelaar. In een weinig professionele ambiance, dat wil zeggen rumoerig maar daarom nog niet minder gezellig, werd de wedstrijd tussen Margot Blummel en Jos Hendriks in dertien beurten afgesloten. In deze kortste match van dit seizoen won de


eerstgenoemde haar partij met slechts één carambole verschil. Verder deed de bezoekende club Uit de Kom het nogal slecht en kon bij thuisclub Het Groene Laken 2 alleen Wilma van Schijndel met slechts zes punten met enige ontevredenheid op haar van Steef Zink verloren partij terugzien. Ook op vrijdag, maar dan in De Comsche Hoeve, smaakte 't Krijtje het genoegen van de eerste overwinning dit seizoen. Patrick Kempers, Ad Rutten en Gerard van den Biggelaar sleepten allen voor hun club twaalf punten uit het vuur.

Volgende week weten de koplopers elkaar nog te vermijden en moeten zij er allen voor waken hun concentratie niet te verliezen. Maar één ding is zeker: vanaf de vijfde ronde zullen zij elkaar ontmoeten in een daverende confrontatie.

Na drie ronden staat Het Groene Laken 2 eerste met 126 punten, gevolgd door De Amateur 1 (120) en Uit de Kom (116).


Eerste libreteam

't Ivoor haalt volle dertig punten

Het eerste libreteam van biljartvereniging 't Ivoor uit Boxtel heeft in Sint-Oedenrode een ruime overwinning geboekt op Het Wapen van Eerschot. Het team kwam met de volle dertig punten naar huis.

Don van der Wiel, Chris Fasseur en Fouad Hasbani wonnen hun partijen met mooie moyennes. Team 4 won van Krijt op Tijd 2, Theo van Dongen en Math Hendriks waren hier de grote winnaars en Gerard de Beer scoorde ook acht punten.

Bij de recreanten 3-banden klein leed Team 5 een nederlaag tegen De Hopbel 2. In een mooie wedstrijd versloeg 't Ivoor 6 de favorieten van 't Ivoor 7. De biljarters van het 3-banden groot-team verloor onverwacht van De Hazelaar 2. Leo van Westelaken zakte volledig door het ijs met slechts drie punten, Louis van der Meijden redde de eer (moyenne 0,860).

LIBRE

Het Wapen van Eerschot 1 - 't Ivoor 1        19-30

't Ivoor 4 - Krijt op Tijd 2        28-26

3-BAND KLEIN

De Hopbel 2 - 't Ivoor 5        30-26

't Ivoor 7 - 't Ivoor 6        28-25

3-BAND GROOT

De Hazelaar 2 - 't Ivoor 1        25-20

Programma maandag 7 november

Recr. libre: De Hazelaar 4 - 't Ivoor 1        13.00

Recr. libre: De Hazelaar 2 - 't Ivoor 2        13.00

Recr. libre: D'n Brouwer 1 - 't Ivoor 6        13.00

3-band groot: 't Ivoor 1 - Rio Bar 1        19.30

Programma dinsdag 8 november

Libre C1: 't Ivoor 1 - Wapen v. Liempde        19.30

Libre C1: 't Ivoor 2 - De Hazelaar 2        19.30

Libre C2: De Kruiskamp 1 - 't Ivoor 4        20.00

Programma woensdag 9 november

Libre C2: 't Ivoor 3 - Ons Trefpunt 1        20.00

Recr. Libre: De Kruiskamp 3 - 't Ivoor        13.00

Recr. 3-band: 't Ivoor 5 - Pas Buiten        13.00

Programma donderdag 10 november

't Ivoor 7 - NAL 8        13.00