HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. 013-52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend is het motto: 'Eeuwig gaat voor ogenblik'. Met Allerzielen hebben we gebeden voor onze geliefde overledenen, dat zij mogen rusten bij God. Deze laatste zondagen van het kerkelijk jaar bereiden ons voor opdat ook wij eens op de drempel van de eeuwigheid zullen staan. Het geloof in het eeuwig leven stelt het leven hier in een ander perspectief. Daarvan getuigen ook de lezingen van vandaag.

* Liturgische kalender. Maandag 7 november: heilige Willibrord, bisschop, patroon van de Nederlandse kerkprovincie. Woensdag 9 november: kerkwijding Basiliek van Sint-Jan van Lateranen. Donderdag 10 november: heilig Leo de Grote, paus en kerkleraar. Vrijdag 11 november: heilige Martinus van Tours, bisschop.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Maandag 7 november 19.00 eerste werkuur vormelingen, pastoraal centrum Duinendaal. Dinsdag 8 november 14.00 voorgangersoverleg, pastoraal centrum Duinendaal; 20.00 geloofsgesprek met ouders van de communicanten van de Angelaschool, Prinses Amalia en Molenwijk in de Angelaschool. Donderdag 15.30 Kom en Zie, koetshuis Duinendaal; 20.00 geloofsgesprek met ouders van de communicanten van De Beemden, De Spelelier en Sint-Petrusschool in de Sint-Petrusschool. Vrijdag 11 november 13.30-14.30 ontdekkingstocht communicanten Vorsenpoel/Hobbendonken in Sint-Petrusbasiliek; 19.00-21.00 tienerpastoraat, koetshuis Duinendaal.

* Collecte MOV. De collecte ten behoeve van de MOV heeft in de Heilig Hartparochie 848,55 euro opgebracht.

* Gezamenlijke viering Esch. Vanwege de heilige Willibrordusviering is er zondag 6 november een gezamenlijke viering om 10.00 in de Sint-Willibrorduskerk in Esch. Alle parochianen uit alle kerkdorpen zijn van harte welkom. De vieringen in de overige kerkdorpen komen te vervallen.

* Kinderzegening Willibrorduszondag. Zondag 6 november is om 14.00 de jaarlijkse gebedsviering met aansluitend de kinderzegening bij de Willibrordus-kapel op Luissel.

* Parochiefeest. Vrijwilligers die zich hebben opgegeven voor het vrijwilligersfeest zijn vrijdag 11 november om 18.00 welkom in Sacre Coeur (voormalige Heilig Hartkerk).

* Overleden. In de parochie is Hein van der Vorst (68) overleden. Moge hij voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69, Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het Parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Netty v.d. Meijden-Sleutjens (jgt); Herman v.d. Sande (mgd); Rie Rutten- v. Baarsen (mgd); overl. ouders Gijsbertus de Bresser en Elisabeth de Bresser- de Jong, zoon Willie en schoonzonen Mies en Frans v.d. Velden; Harrie de Bresser (allerheiligen).

ZONDAG 09.00 geen viering. 10.00 gezamenlijke viering in Esch. Intenties voor Anneke v.d. Meijden- v. Zeeland (jgt); Nelly v. Gerven-Ras (mgd); Spaanse zuster Felisa Garcia (mgd); witte zuster Josina v.d. Wiel (mgd); Gerard Janssen (mgd); Ciska Peijnenburg (mgd); fam. Bergman- v. Uden; overl. ouders Piet v.d. Sande en Drieka v.d. Sande-Vlemminx; overl. fam. leden Rutten en Smeets; Frans Maas.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Leo Santhamaryadas (mgd).

* Intenties Simeonshof. Maandag 10.15 eucharistieviering, intentie voor dhr. Van Kemenade.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Johannes en Catharina v. Alphen-Schoenmakers en Antonius de Zn. (gef.jgt); Miet v. Ruremonde- v.d. Velden (mgd); Jan en Sientje Quinten-Maas; Gijs v.d. Wiel.

ZONDAG geen eucharistieviering.

MAANDAG 09.00 stille heilige mis in de bijsascristie; intentie voor Wil en Gon Smits (gef.jgt).

DONDERDAG 09.00 stille heilige mis in de bijsacristie.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Afgelopen week overleed Tiny van Kollenburg- van Haaren (67). Gisteren op Allerzielen (woensdag 2 november) werd afscheid van haar genomen in de parochiekerk. Tiny was lid van de Parochiële Contactgroep Liempde en vrijwilligster bij de avondwakegroep. Dat zij moge rusten in Vrede.

* Geen eucharistieviering. Zondag 6 november vervalt de mis in de parochiekerk. Dit omdat er dan voor alle kerkdorpen van de Heilig Hartparochie om 10.00 een gezamenlijke parochiële eucharistieviering is ter ere van Willibrorduszondag in de Sint-Willibrorduskerk van Esch. Iedereen is welkom.

* Welkom in de pastorie. Parochianen zijn elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 welkom in de Liempdse pastorie voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Na de viering is er koffie en thee in De Uitwijk. Intenties voor Betsie Pijnenburg- v.d. Heijden (namens Sint-Theresiakoor vanwege verjaardag); overl. ouders Brands- v. Roosmalen en dochter Marjet.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Zondag 6 november 10.00 heilige mis in de Sint-Willibrorduskerk in Esch, waarbij alle parochianen uit de Heilig Hartparochie welkom zijn. Zondag 13 november 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante.

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts verschijnen in Brabants Centrum. Berichten die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen. Misintenties kosten 12 euro en kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of bij Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is geopend op maandag van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG 10.00 viering van het feest van de heilige Willibrordus, patroon van de kerk. Feestelijke eucharistieviering met medewerking van het parochieel dameskoor, het Essche Mannenkoor, fanfare Sint-Willebrordus en het Sint Willebrordusgilde. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Na afloop van de viering zijn parochianen welkom voor koffie, thee of limonade in dorpshuis De Es. Bij deze viering zijn ook mede-parochianen uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel welkom. In deze kerkdorpen is er zondag namelijk geen eucharistieviering. Opgegeven intenties uit de andere kerkdorpen worden ook in deze viering gelezen. Intenties voor overleden ouders Van der Zanden- v.d. Sande; Rien en Gerrit v. Brunschot (verj); overl. ouders Van Brunschot- v.d. Akker; Kees en Goke v.d. Ven-Schoones; Betsie Brus-de Wit; Annie Dobbelsteen-Kuijpers; Mart Schouten; Michiel en Léonie v. Kerkoerle-Krekelberg en overl. fam.; Jan en Martha v.d. Heuvel- v.d. Oetelaar en overl. fam.; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom. Intenties voor levende en overleden leden van de KBO. Vanwege de Willibrordusviering op zondag 6 november vervalt de eucharistieviering van zaterdag 5 november.

MEDEDELINGEN
* Misintenties.
De vergoeding voor een misintentie bedraagt 12 euro. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Adrie v.d. Schoot (jgt); Wilhelmina Schellekens- v. Kasteren; An v.d. Steen-de Koning (mgd); overl. broer Adriaan v. Hemmen; Toon v. Osch; Piet v.d. Akker.

DINSDAG 19.00 vespers; liturgisch avondgebed.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mevr. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel met medewerking van de cantorij. Voor de kinderen is er korte Paks. Zij komen eerst naar de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst in De Schakel. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Kerkenraadsvergadering. Woensdag 9 november is er om 13.30 een kerkenraadsvergadering in De Schakel.

* Taizéviering. Vrijdag 11 november is er om 19.00 een Taizéviering in de kerk.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Taizéviering

In het protestantse kerkje aan de Clarissenstraat wordt vrijdag 11 november vanaf 19.00 uur een interkerkelijke Taizéviering gehouden. De cantorij van de Protestantse Gemeente zorgt onder leiding van Dirk Struycken met pianist Ko Suurmond voor de muzikale omlijsting.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

ZONDAG 6 NOVEMBER

12.30 gezamenlijk eten in Elisabethsdael.

MAANDAG 7 NOVEMBER

13.30 infomiddag audicien en fysiotherapie in De Rots.

DINSDAG 25 OKTOBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Adelaar.

WOENSDAG 26 OKTOBER

17.00 gezamenlijk eten in Chinees restaurant Lotus; aanmelden vóór 5 november via telefoonnummer (0411) 67 78 63 of sina_alphen@planet.nl.

DONDERDAG 10 NOVEMBER

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in De Orion.

14.00-14.30 kaartverkoop Sinterklaasviering in De Orion.

VRIJDAG 11 NOVEMBER

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.

13.30 informatiemiddag in De Walnoot over de ouderenzorg van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Boxtel

Wandeling Geelders

Staatsbosbeheer houdt op zaterdag 19 november om 10.00 uur een herfstwandeling voor jong en oud door natuurgebied De Geelders. Met wat geluk is er die ochtend kans om reeën te spotten. Daarnaast is er aandacht voor de fraaie bladkleuren en paddenstoelen. Vertrekpunt is de parkeerplaats aan de Schijndelsedijk in Boxtel. Deelnemers wordt aangeraden stevige, waterdichte schoenen te dragen. De kosten voor de wandeling bedragen vijf euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Aanmelden is mogelijk via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten.