Auke Stook trad vorig jaar al op tijdens de eerste editie van Vrienden van Boxtel Live. Zaterdag 19 november staat hij opnieuw op het podium, dit keer met zijn band Stoke. (Foto: Hans van Doorn).
Auke Stook trad vorig jaar al op tijdens de eerste editie van Vrienden van Boxtel Live. Zaterdag 19 november staat hij opnieuw op het podium, dit keer met zijn band Stoke. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

EVENEMENT LIONSCLUB DOMMEL EN AA OP 19 NOVEMBER VOOR GOEDE DOELEN

Kleurrijke editie Vrienden van Boxtel Live

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Van hardrock tot klassiek en van soul tot dance. De mensen die op zaterdag 19 november van de partij zijn tijdens Vrienden van Boxtel Live in Podium Boxtel, staat een kleurrijke avond te wachten vol artiesten die hebben toegezegd belangeloos een optreden te verzorgen. Lionsclub Dommel en Aa organiseert het evenement voor de tweede keer en heeft de opbrengst gereserveerd voor twee goede doelen: stichting Voedseltuin Boxtel en het Drieka Habrakenbal.

Een jaar lang hebben de tweeëntwintig leden van de Boxtelse serviceclub toegewerkt naar 'A Colourful Mind', het thema dat Vrienden van Boxtel Live dit jaar draagt. ,,Twee jaar geleden besloten we na een brainstormsessie het roer om te gooien. We organiseerden al jaren een mosselavond en merkte dat de animo wat minder werd. We vonden het tijd voor een nieuw evenement", vertelt Ferdy Steger van Dommel en Aa. Dat werd Vrienden van Boxtel Live: een benefietavond met optredens van Boxtelse talenten voor het goede doel.

De functie van president van Lionsclub Dommel en Aa wordt jaarlijks ingevuld door een ander lid. Peter van As staat dit jaar aan het roer van de serviceclub. ,,En dan heb je de eer om de goede doelen te kiezen waarvoor we ons inzetten", legt hij uit. Van As koos voor twee doelen die dicht bij hem staan: stichting Voedseltuin Boxtel, waar hij voorzitter van is, en het Drieka Habrakenbal voor gehandicapten tijdens carnaval. Van As zwaaide tijdens het zottenfeest als Prins Carnaval de scepter.

lokaal tintje

De eerste editie, die vorig jaar november plaatsvond in Podium Boxtel, verliep ver boven verwachting. ,,We verkochten ruim driehonderd kaarten", blikt Van As terug. De president van de Lions zorgde voor het artiestenprogramma van de tweede editie. ,,Auke Stook trad vorig jaar op met de Stripe Big Band. Toen hebben we al afgesproken dat hij dit jaar terugkeert, maar dan met zijn band Stoke..." Ook Martijn van Rosmalen, beter bekend als DJ Notarian, is opnieuw van de partij.

In twee ruimtes van Podium Boxtel vinden tussen 20.00 en 01.00 uur doorlopend optredens plaats. Zo zijn Stoke, De Aggemarvanhuisaf Band Big Band, Dents 'n Friends (familie Denteneer) en DJ Notarian te horen in de zaal van Podium bij binnenkomst links. Achterin, rechts naast de bar, is een fraai kleinkunstprogramma te horen. ,,Els Egge, die aan het conservatorium heeft gestudeerd en dwarsfluit speelt, neemt enkele muzikale vrienden mee. Het gezelschap voert samen kleine liedjes op", legt Van As uit. Ook F.TOM, bestaande uit het duo Marco Bressers en Henny van den Boom, is van de partij, evenals Strings Attached (Harold van de Laar en Dave Hanhart). Wim Kuipers zorgt voor Brabantse liedjes, terwijl Dennis Wels een Nederlandstalig repertoire ten gehore brengt waarbij hij wordt begeleid door Jeroen Pennings. Van As: ,,Een avond met een lokaal tintje. Alle artiesten komen uit Boxtel of hebben Boxtelse roots. Het mooie is dat alle genres voorbijkomen. Het wordt een verrassend evenement met een toegankelijk en laagdrempelig programma." In beide zalen klinkt constant muziek, bezoekers zijn vrij om op en neer te lopen.

rad van fortuin

In de foyer komt een rad van fortuin waarmee Lionsclub Dommel en Aa extra geld probeert in te zamelen. ,,Wat me opvalt, is dat je in Boxtel zóveel mensen tegenkomt die zich belangeloos willen inzetten voor iets. Dat is bij Vrienden van Boxtel Live ook het geval. Hopelijk kunnen we een mooi bedrag inzamelen voor de goede doelen", aldus Steger.

Mensen kunnen een kaartje kopen voor het muzikale programma (19,50 euro), maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van een speciaal VIP-arrangement (75 euro) waarbij toegang tot de feestavond, drankjes en diner zijn inbegrepen.

Om extra invulling te geven aan het thema, wordt Podium Boxtel kleurrijk versierd. Ook bezoekers wordt gevraagd zich kleurrijk te kleden. Kaarten voor Vrienden van Boxtel Live zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of via de fysieke verkooppunten van de theaterzaal: supermarkt Jumbo, winkel Hebbes, drogisterij Bewust Beter en Bloemsierkunst Marimba.