Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

ENTHOUSIASME OVER NIEUWE ONLINE EDITIE

Digitale dinsdagkrant slaat aan bij BC-lezers

Digitale mediakanalen bieden hun nieuws grotendeels gratis aan. Maar gratis nieuws bestaat niet. Immers, objectieve berichtgeving vereist een gedegen journalistieke aanpak. En niemand zal de journalisten die het nieuws (onder)zoeken, ordenen en presenteren, een belegde boterham willen ontzeggen. Toch? Brabants Centrum denkt met de vorige week gelanceerde digitale dinsdageditie een oplossing in huis te hebben. De reacties zijn enthousiast.

Natuurlijk biedt óók Brabants Centrum nieuwsverhalen via de gratis toegankelijke website aan. Iedereen kan die berichten gratis lezen. In een zoektocht naar een manier om de abonnementen op de papieren donderdagkrant ook exclusief digitaal aan te kunnen bieden, werd samen met de mensen van het digitale opmaaksysteem Pubble iets nieuws bedacht.

EXTRA FOTO'S EN FILMPJES

Tal van artikelen die de redactie maakt voor de donderdagkrant zijn al op maandag of dinsdag klaar. Die worden sinds vorige week digitaal toegezonden aan de mensen die hun abonnement hebben opgewaardeerd naar een all-inclusive lidmaatschap van de stichting Brabants Centrum. Twee dagen voordat de papieren editie op donderdag op de deurmat valt, krijgen zij voortaan - zonder extra kosten - een deel van de krant digitaal in hun mailbox. Die digitale artikelen bevatten vaak extra foto's en filmpjes.

Illustrator en cartoonist Maarten Melis uit Boxtel reageerde kort na de lancering enthousiast op de digitale dinsdagkrant die als Brabants Centrum 3.0 is gepresenteerd: ,,Wauw, erg goed gedaan, had niet anders verwacht. Van harte, jullie bewegen mee en dat is slim. Complimenten!" Tal van vaste lezers hebben lieten zich positief uit en feliciteerden de medewerkers van de krant. Ook vanuit de gemeenteraad klonk waardering door. Raadslid Karel Voets (Combinatie95) vindt het een goed initiatief. Fractievoorzitter Hélène van As (CDA) noemt de digitale krant een 'mooie aanvulling' op het nieuws. ,,Dit is niet zomaar een nieuwsbriefje, maar een uitstekende volwaardige digitale editie. Geweldig", reageert oud-wethouder Dirk van Zuidam opgetogen.

GRATIS OPWAARDEREN

Sinds vorig jaar kregen lezers die dat wensen, via e-mail al een digitale versie van de donderdagkrant toegezonden. Dat verandert niet. Maar op dinsdag verschijnt nu dus voortaan een voorproefje met tal van extra's. Dat leidde ertoe dat afgelopen week veel lezers hun abonnement opwaardeerden naar een all-inclusive lidmaatschap. Wie nog geen digitale krant ontvangt, kan eenvoudig en kosteloos een all-inclusive lidmaatschap aanvragen via www.brabantscentrum.nl/opwaarderen.


Liempdse stratenmakers zijn flink op dreef in Boxtel-Noord

Medewerkers van het Liempdse aannemingsbedrijf Jan van den Boomen werken gestaag door aan de herinrichting van de Baandervrouwenlaan. Het wegdek tussen Parkweg en de Bosscheweg wordt voorzien van een nieuw plaveisel.

Bij de vernieuwing zijn ook de fietsstroken verbreed. Bovendien zijn enkele extra rioolkolken geplaatst om de afvoer van hemelwater te bevorderen. Waarschijnlijk kan eind volgende week het verkeer weer over de Baandervrouwenlaan rijden. (Foto: Albert Stolwijk).