Afbeelding
Foto: Sakura Boxtel

Aikidoka's naar Brussel

Olympisch judoka geeft clinic bij Sakura Boxtel

De judoka's van Sakura Boxtel hebben een drukke week achter de rug. Naast dat de districtskampioenschappen op het programma stonden voor kinderen tot twaalf jaar, kwam óók olympisch judoka Sanne Verhagen langs voor een clinic. De aikidoka's beleefden een bijzonder weekeinde: zij gingen op bezoek bij de kleinzoon van de oprichter van de sport in Brussel.

Sakura Boxtel vaardigde zaterdag zes kinderen af naar de Zuid-Nederlandse


Garderobebeurs De Rots

Mariëlle Thorissen en Carla Bressers organiseren vrijdag 18 november van 19.30 tot 21.30 uur een garderobebeurs in gemeenschapshuis De Rots. Vrouwen kunnen er onderling kleding en accessoires ruilen en verkopen. Kleding die geen andere bestemming vindt, kan na afloop desgewenst worden achtergelaten en wordt gedoneerd aan een goed doel. De eerste 25 bezoeksters ontvangen een goodiebag. De toegang bedraagt 1,50 euro. Meer informatie: garderobebeurs@gmail.com.

Liempde

D'n Liempdsen Herd

SPPiLL-boerderij D'n Liempdsen Herd is zaterdag 29 oktober voor het publiek toegankelijk. Belangstellenden kunnen van 09.00 tot 12.00 uur terecht in de boerderij aan de Barrierweg 4 in hartje Liempde. De monumentale boerderij wordt momenteel gerestaureerd om vanaf 2017 te functioneren als bezoekerscentrum.


districtskampioenschappen judo voor jeugd tot twaalf jaar in Gilze. Liefst driehonderd jonge judoka's stonden daar op de mat. Tara van de Brand sleepte een tweede plaats in de wacht. Emma Bouman eindigde op een derde plek en Bo van de Brand werd vierde. Steven Mollink, Mart van Esch en Lienne Sluiter lieten eveneens zien dat ze vaardig waren in het judo. Hun tegenstanders waren echter nét een tikje te sterk.

Sanne Verhagen gooide hoge ogen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van afgelopen zomer. Toch delfde ze daar in de achtste finales het onderspit tegen Sumyia Dorsjuren uit Mongolië. Eerder won ze een bronzen medaille tijdens de wereldkampioenschappen judo in 2014. De judoka kwam donderdag langs bij Sakura Boxtel om de jonge sporters de kneepjes van het vak te leren. Ze vertelde onder meer over het wedstrijdjudo en gaf natuurlijk tips en trucs. Hoewel de kinderen behoorlijk zenuwachtig waren om de olympische sporter te ontmoeten, vonden ze het fantastisch.

Aikidoka's

De Boxtelse aikidoka's togen afgelopen weekeinde naar Brussel voor het Doshu Weekend. Daar ontmoetten ze doshu Moriteru Ueshiba, de kleinzoon van aikido-grondlegger O'Sensei. Samen met vijftienhonderd aikidoka's uit heel Europa stonden de Boxtelaren op een mat van 2.500 vierkante meter. Het evenement zelf vond plaats in een ruimte van liefst 10.000 vierkante meter. De deelnemers kregen daar les van internationale grootheden als Dany Leclerre en Christian Tissier.

FOTO ONDER: Olympisch judoka Sanne Verhagen gaf een clinic op de mat van Sakura Boxtel. De jonge sporters keken ademloos toe. (Foto: Sakura Boxtel).