Afbeelding
Foto: Archief Brabants Centrum

AFTRAP CROSS-SEIZOEN OP 30 OKTOBER IN BOXTEL

Sparrenbosloop: al 49 jaar op de agenda

De brede rechte paden van landgoed Sparrenrijk vormen een ideaal parcours voor hardlopers om het winterseizoen te beginnen. Zondag 30 oktober is het zover: dan organiseert atletiekvereniging Marvel de 49e Don Quichotte Sparrenbosloop. Een loopwedstrijd voor recreatieve en wedstrijdlopers, jong én oud.

De Sparrenbosloop vormt traditioneel de start van dit crossseizoen. Op een later tijdstip staan in de regio de zwaardere crossen met heuvels op het programma. Marvel ziet elk jaar weer honderden atleten aan de start verschijnen, verdeeld over de verschillende categorieën.

Voorafgaand aan de officiële wedstrijdnummers is er ook weer de wedstrijd voor recreanten, waarmee het programma om 10.30 uur begint. Deze recreantenloop staat voor iedereen open: jong en oud, wel of geen atleet. De deelnemers kunnen hun eigen afstand bepalen tussen 1.500 en 7.700 meter. Om 11.30 uur is de start van het hoofdnummer met de senioren (mannen en vrouwen) en de meisjes en jongens A- en B-junioren. Vanaf 12.40 uur volgen de wedstrijden voor de meisjes en jongens C- en D-junioren en de pupillen.

Voorinschrijven is niet meer mogelijk, maar deelnemers kunnen zich nog wel op de dag zelf inschrijven tot een kwartier voor aanvang van het betreffende onderdeel bij het inschrijfbureau bij de start. Landgoed Sparrenrijk is te vinden in Boxtel-Noord. De ingang bevindt zich aan de Molenwijkseweg. Er is voldoende parkeergelegenheid bij recreatieplas De Langspier.

FOTO ONDER: Landgoed Sparrenrijk vormt al bijna vijftig jaar het decor van de Don Quichotte Sparrenbosloop. Deze foto is genomen in 1983. (Archieffoto: Brabants Centrum).