Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VROUWENPLOEG VALT TERUG OP RANGLIJST

Hockeymannen MEP pakken fors uit

De mannenploeg van de Boxtelse hockeyvereniging MEP won zondag met liefst 1-6 in Sint-Oedenrode en nam daarmee revanche voor de smadelijke nederlaag aan het einde van het vorig seizoen. De ploeg van Eric Verzijden handhaaft zich op de tweede plaats van de ranglijst. De hockeysters verloren kansloos met 3-0 in Venlo en zakten daardoor naar het rechterrijtje van de ranglijst. De gedroomde play-offs lijken ver weg voor de ploeg van coach Inge Poelmans.

Een redelijke eerste helft was alles wat er zondag in zat voor de vrouwen van MEP in Venlo. ,,In de tweede helft waren we kansloos en werd het een wedstrijd tussen vrouwen en meisjes", aldus coach Poelmans. ,,We zijn veel te lief en laten ons naar de slachtbank leiden." Een strafcorner bracht de Limburgse vrouwen in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft zorgden twee counters binnen twintig minuten voor de 3-0 eindstand. ,,Er zat geen gif en geen vuur in onze ploeg", foeterde Poelmans. ,,Op de training gaat het allemaal prima, maar in de wedstrijd zie ik het niet terug. Het was zondag los zand." De coach is van mening dat het hele team op moet staan en eist dat dat zondag al gaat gebeuren. Dan komt Goirle naar Boxtel. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Weert        7-21        MEP        7-11

Oss        7-16        Sint-Oedenrode        7-11

Venlo        7-13        Goirle        7-4

Hopbel        7-13        Uden        7-4

HOD        7-12        HCAS        7-4

Eindhoven        7-11        Concordia        7-0

RUIME MARGE

Pas in de tweede helft gingen de mannen van MEP echt los tegen het zwakke Sint Oedenrode. Guus van Gardingen had uit de rebound van de strafcorner de score geopend 0-1. MEP kreeg voldoende kansen, maar sprong daar slordig mee om. In de tweede helft scoorde Tom Strüber al snel de 0-2. Een strafcorner van Floris Verheijen zorgde voor een ruime marge, alvorens Sint Oedenrode iets terug kon doen 1-3. Twee strafballen van Nard van Geel en opnieuw een doelpunt van Tom Strüber zorgden voor de 1-6 eindstand.

Coach Verzijden was niet helemaal tevreden. ,,Drie punten en zes goals is natuurlijk prachtig", aldus de MEP-coach, ,,maar we moeten nog volwassener worden. De afspraken nog beter nakomen en de discipline opvoeren." Dat zal nodig zijn voor de subtopper van zondag 30 oktober. Het verrassend sterke Schijndelse Hopbel komt naar Boxtel voor een directe confrontatie voor plaats twee. Volgens Verzijden is het zondag alle hens aan dek voor MEP. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Helmond        7-21        Rosmalen        7-9

MEP        7-16        Berkel E.        7-9

Hopbel        7-15        Weert        7-8

HCAS        7-11        Warande        7-4

Oss        7-11        Sint-Oedenrode        7-4

HOD        7-10        Geel Zwart        7-0

FOTO BOVEN: Tom Strüber scoorde het tweede doelpunt voor MEP tegen Sint-Oedenrode. (Foto: Hans Verberk).


Hockeytoppers verzorgen clinic

Net als vorig jaar verzorgden coach Eric Verboom van Jong Oranje en hockeyclub Den Bosch en enkele tophockeyers gistermiddag een clinic bij de Boxtelse hockeyclub MEP. De opbrengst van deze jeugdtraining is bedoeld voor KiKa.

Jeugdspelers van MEP en andere verenigingen konden zich inschrijven voor de clinic. Onder meer Jelle Galema en Glenn Schuurman, de Boxtelse hockeyers die uitkomen voor respectievelijk Oranje Zwart en HC Bloemendaal en spelers Floris Wortelboer en Kieran Govers verzorgden allerlei oefeningen. Er waren zelfs enkele kinderen uit België naar sportpark Molenwijk gekomen om de kneepjes van het hockeyvak te leren. Zij beleefden een mooie middag op de hockeyvelden van MEP...

FOTO ONDER: Kieran Govers, de Australische speler van HC Den Bosch, verzorgde gistermiddag samen met enkele andere tophockeys een clinic voor het goede doel bij hockeyvereniging MEP. (Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding