Afbeelding
Foto: Hans Verberk

jeugd treft engelse clubs uit devon en oxford

Internationale rugbyduels in Boxtel

Een internationaal weekje voor de cubs van Rugby Club Ducks. Twee Engelse schoolteams, West Buckland uit Devon en Pinewood uit Oxford, kwamen op bezoek in sportpark Den Wielakker. Een leerzame ervaring voor de dertien- en viertienjarige rugbyspelers...

Vorige week donderdag werd gestart met een toernooi waaraan West Buckland, BoschBox (een samengesteld team tussen Ducks en Dukes) en Dukes deelnamen. Er werden drie wedstrijden gespeeld. BoschBox startte met een duel tegen de Engelse tegenstander. Die bleek goed en sterk te zijn. De ploeg met rugbyers uit Boxtel en 's-Hertogenbosch probeerde nog een punt te scoren, maar moest genoegen nemen met verlies: 0-29. Tegen Dukes ging het beter. Wout van Brunschot maakte zelfs twee tries achter elkaar. De wedstrijd ging wel verloren: 33-24. De ontmoeting tussen West Buckland en Dukes eindigde in 36-0.

Na de wedstrijd was het tijd voor een gezellig samenzijn én andere spelletjes. Zo werd gekeken wie het langst aan een paal kon hangen. Matz Kemna van Rugby Club Ducks trok aan het langste eind.

flinke kluif

Twee dagen later kwam een team van de Engelse rugbyschool Pinewood op bezoek. Ook aan deze tegenstander had BoschBox een flinke kluif en in de beginfase kreeg de thuisploeg al snel een aantal tries tegen. In de tweede helft kon BoschBox wat terugdoen en werden tries gemaakt door Thijs Schilder, Lucas de Geus, Justin van Rooij en Wout van Brunschot. Rens van de Wetering zorgde voor twee conversies. Ondanks dat het duel verloren ging, kijkt BoschBox terug op interessante ontmoetingen met de Engelse clubs. Na afloop was er voor iedereen soep en een broodje.

dukes legends

Voor de Dukes Legends, de 35+-spelers van Rugby Club Ducks die samen met de Dukes in de vierde klasse speelden, stond zondag een thuiswedstrijd tegen Tarantula uit Tilburg op het programma. Na een stroeve start wisten de Legends onder leiding van de voorwaartsen de ban te breken. Door uitstekend en krachtig voorwaartsen spel werden veelal de scrums en de line-outs gewonnen waardoor de tegenstander niet in het spel kon komen.

De eerste tries dienden zich aan door sterk spel van fly-half Pim van Esch. Daarna startte een periode waarin de concentratie verslapte en er veelal makkelijke ballen verloren gingen. Door slordig spel van Legends konden enkele snelle spelers van de tegenstander een aantal tries forceren. Toch ging Legends met een ruime voorsprong de tweede helft in. Toen werd de ervaring van de ploeg zichtbaar en met grote regelmaat kon de snelle full-back Celes van Zuijlen worden gelanceerd. Dat resulteerde in fraai combinatiespel en verschillende tries. Door een aantal goed benutte conversies van zowel Harold den Ouden als Joris Bastianen werd een verdiende overwinning behaald: 52-24. Dukes Legends behoudt hierdoor de derde positie op de ranglijst. Zondag 6 november staat het volgende duel op het programma en brengt de ploeg een bezoek aan Eindhoven.

Uitslagen cubstoernooi:

BoschBox - West Buckland        0-29

West Buckland - Dukes        36-0

Dukes - BoschBox        33-24

BoschBox - Pinewood        24-67

FOTO BOVEN: Chris Verhagen van Rugby Club Ducks strijdt om de bal tijdens het duel tegen het Engelse Pinewool uit Oxford. Ook rugbyers van de ploeg West Buckland uit Devon reisden af naar sportpark Den Wielakker voor een internationale ontmoeting. (Foto: Hans Verberk).

taverbo 4 na winst van laatste plek af

Firma Fotografie lijdt zware nederlaag in BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) heeft Taverbo Sabo 4 na winst op Rotsvast de laatste plaats in het klassement verlaten. De Firma Fotografie boekte een fors verlies in de partij tegen De Horntreffers en koploper Taverbo Sabo 3 wist nipt te winnen van tegenstander Taverbo Sabo 2.

De koploper in de BRTC had er vooraf niet op gerekend maar bleek een zware kluif te hebben aan Taverbo Sabo 2. Al in de eerste partij moest Daan de Koning van Taverbo Sabo 3 het punt laten aan Hans Fonken, die ook te sterk was voor Henk IJsseldijk. Ook Mari van Dijk won van IJsseldijk en was samen met De Koning te sterk in het dubbelspel. Dankzij drie winstpunten voor Uschi Meeuwis en een punt voor Henk IJsseldijk boekte de koploper een benauwde zege: 6-4.

De Firma Fotografie verliet vorige week juichend de speelzaal na ruime winst op Rembrandt. Deze week verliep het echter helemaal anders. Het team moest diep buigen voor De Horntreffers. Wim van Aarle (De Horntreffers) zette zijn goede spel voort en won zijn drie enkelspelen. Ook Hans van Weert was succesvol. Nick van de Laak redde de eer voor De Firma Fotografie door te winnen van Ad van Weert. Stef Schellekens en Gabriël Valks bleven puntloos achter waardoor De Horntreffers met 9-1 een zeer ruime overwinning kon noteren.

AFWEZIGHEID

Rotsvast was tot nu toe de grote verrassing in deze competitie maar de afwezigheid van Eric van der Schoot was in de partij tegen Taverbo Sabo 4 duidelijk te merken. Peter de Rooij scoorde drie keer in het enkelspel en zag daarmee mogelijkheden voor Taverbo Sabo 4 om van de onderste plaats af te komen. Dankzij overwinningen van teamgenoten Toon van Geel (2 punten) en Raymond de Boer (1 punt) én een overwinning in het dubbelspel werd Rotsvast met 7-3 verslagen. Taverbo Sabo 1 boekte een overwinning op De Dommel. Ronald van Dael en Hans van Haaren wonnen de partijen van Wim Jansen en Ad de Man.

UITSLAGEN

De Dommel - Taverbo Sabo 1        0-5

De Firma Fotografie - De Horntreffers        1-9

Rotsvast - Taverbo Sabo 4        3-7

Taverbo Sabo 2 - Taverbo Sabo 3        4-6

PROGRAMMA

De Dommel - De Horntreffers

Rembrandt - Taverbo Sabo 4

Rotsvast - Taverbo Sabo 3

Taverbo Sabo 1 - Taverbo Sabo 2


Kerstmarkt Selissenwal

De kerstmarkt in de wijk Selissenwal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 10 december tussen 16.00 en 20.00 uur. Boxtelaren die zelfgemaakte spulletjes willen verkopen voor een goed doel of verenigingen en stichtingen die zich daarvoor inzetten en informatie willen delen, kunnen een marktkraam inrichten. Mensen die een kraam willen reserveren, kunnen vóór 15 november contact opnemen via telefoonnummer 06-30 62 16 04 of 06-52 07 09 66.