In 2015 trok de Herfstkleurentocht van de wandelsportvereniging De Keistampers 700 wandelaars. Zij wandelden door Sparrenrijk en landgoederen in Vught. (Foto: Peter de Koning).
In 2015 trok de Herfstkleurentocht van de wandelsportvereniging De Keistampers 700 wandelaars. Zij wandelden door Sparrenrijk en landgoederen in Vught. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'DE KEISTAMPERS' HOUDT JAARLIJKSE HERFSTKLEURENTOCHT

Wandelen door het najaarslandschap

De blaadjes aan de bomen verkleuren, de paddenstoelen schieten uit de grond en loofbomen ondergaan een ware gedaanteverandering. Zodra de herfst inzet, houdt de Boxtelse wandelsportvereniging De Keistampers traditiegetrouw de jaarlijkse Herfstkleurentocht. Ook dit jaar gaan wandelaars weer op pad voor een mooie tocht door de natuur. Deelnemers zetten zondag 30 oktober koers naar Sint-Michielsgestel en lopen onder meer over de landgoederen Zegenwerp en Haanwijk.

Net als bij de andere wandelsportevenementen van De Keistampers vertrekken de deelnemers vanaf het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd. Wandelaars kunnen kiezen uit vier afstanden: deelnemers aan de wandeling over 30 kilometer starten tussen 08.00 en 10.00 uur; wie de 20 kilometerroute loopt kan tot 12.00 uur bij het startbureau terecht. Mensen die voor een van de twee korte afstanden kiezen, vertrekken tussen tussen 09.00 en 13.00 uur. Zij worden met busjes weggebracht om optimaal te kunnen genieten van de natuur.

Deelname aan de Herfstkleurentocht kost twee euro per persoon voor leden van een erkende wandelbond; overige wandelaars betalen drie euro. Kinderen die meelopen krijgen een gratis consumptie. Op de rustplaatsen zijn versnaperingen te koop.

De Herfstkleurentocht brengt jaarlijks veel wandelaars op de been. In 2015 genoten ruim 700 deelnemers van de najaarskleuren in Sparrenrijk en verschillende landgoederen in Vught.