Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

'VOGELVREUGD' EN 'ONS IDEAAL' PRATEN OVER SAMENWERKING

Boxtelse titel inzet van vogelexpositie

Samen met de Ons Ideaal, De Witte Merel en De Notenkraker houdt de Boxtelse club Vogelvreugd komend weekeinde een vogelshow. De inzenders dingen mee naar het Boxtels kampioenschap. De tentoonstelling wordt gehouden in de accommodatie van duivensportvereniging De Luchtpost aan de Molenwijkseweg.

Zowel zaterdag 29 als zondag 30 oktober worden ruim tweehonderd vogels in allerlei kleuren en soorten tentoongesteld die voor keuring zijn ingezonden door plaatselijke vogelhouders. Daarbij gaat het om kleur- en postuurkanaries, prachtvinken, Europese en tropische vogels en (dwerg)duiven. Bij toerbeurt organiseert een van de plaatselijke verenigingen de keuringsshow om het Boxtel kampioenschap. De gratis toegankelijke expositie krijgt extra glans door het 80-jarig bestaansfeest dat Vogelvreugd over twee maanden viert. Bezoekers zijn zaterdag welkom van 14.00 tot 20.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.30 uur.

FUSIE BONDEN

De besturen van het organiserende Vogelvreugd en haar zustervereniging Ons Ideaal voeren momenteel verregaande gesprekken over samenwerking, meldt secretaris Hans van Esch. ,,We moeten realistisch zijn. Om een goede toekomst voor de leden te waarborgen, is samenwerking noodzakelijk. Belangrijk is dat iedere vereniging zijn eigen identiteit kan behouden en vervolgens meer kan betekenen voor de aangesloten leden. De besprekingen verlopen voorspoedig. Hopelijk is er voor het einde van het jaar een goed akkoord."

De samenwerking tussen de twee Boxtelse clubs is ingegeven door een landelijke fusie waarbij de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders (ANBvV) is opgegaan in de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV).

FOTO BOVEN: Ruim tweehonderd kleurige kanaries en andere vogels zijn komend weekeinde te bewonderen tijdens de keuringsshow waarbij plaatselijke vogelhouders meedingen naar het Boxtels kampioenschap. De organisatie is dit jaar in handen van het jubilerende Vogelvreugd, dat onderdak heeft gevonden bij duivenclub De Luchtpost aan de Molenwijkseweg. (Archieffoto: Albert Stolwijk).