Organisator Jordy van den Boer trad zaterdag zelf ook nog op tijdens Hollandse Kost XL. Duizend mensen vierden feest in sportcomplex De Braken. (Foto: Hans van Doorn).
Organisator Jordy van den Boer trad zaterdag zelf ook nog op tijdens Hollandse Kost XL. Duizend mensen vierden feest in sportcomplex De Braken. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

ANDRÉ HAZES JR. VOLGEND JAAR SMAAKMAKER

Hollandse Kost XL smaakt naar meer

Een bomvol sportcomplex De Braken, optredens van Sieneke, René Schuurmans en Stef Ekkel en bovenal één groot feest: dat was de eerste editie van Hollandse Kost XL. Boxtelaar en zanger Jordy van den Boer, die het initiatief nam en zelf ook nog het podium betrad, kijkt terug op een geslaagd evenement. Ook kijkt hij alweer vóóruit: naar zaterdag 7 oktober 2017, als Hollandse Kost voor de tweede keer plaatsvindt.

Al jaren organiseerde Van den Boer speciale fanclubavonden waar hijzelf en andere artiesten optraden in Boxtelse kroegen. De laatste jaren vond de feestavond waar het Nederlandstalige lied centraal staat, plaats in De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat. ,,Nu leek me het juiste moment om het grootser aan te pakken. Achteraf kan ik concluderen dat dit écht het juiste moment was", vertelt de Boxtelse zanger na afloop van Hollandse Kost. Hij zocht maanden geleden naar een toegankelijke locatie en kwam bij De Braken uit. De Comsche Hoeve verzorgde zaterdagavond de horeca. ,,En de artiesten die optraden, ken ik uit het zangwereldje. Ze vallen onder de artiesten die het meest geboekt worden in Nederland." Frank Smeekens, Sieneke, Stef Ekkel, Henk Dissel, Snollebollekes en René Schuurmans kwamen zaterdag naar Boxtel en zorgden voor een gevarieerd programma.

Hollandse Kost was negen weken geleden al volledig uitverkocht. ,,Om half acht, anderhalf uur nadat de deuren opengingen, waren er 650 mensen binnen. De rest van de avond is prima verlopen. Ik ben alle mensen die me hebben geholpen, erg dankbaar. Het evenement is een groot succes geworden", vertelt Van den Boer, die zelf om elf uur een aantal nummers ten gehore bracht. Ook had hij een mededeling: de datum van de tweede editie van Hollandse Kost is al bekend. Bovendien is de eerste artiest al vastgelegd: André Hazes jr., één van de meest populaire Nederlandse zangers van dit moment. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan via www.ticketkantoor.nl/shop/hk2017. Van den Boer: ,,De eerste veertig kaarten zijn al verkocht..."