Bakhuis én waterput aan Barrierweg 23 in Liempde

Stichting de Brabantse Boerderij en Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) hebben aan de Barrierweg 23 een bakhuis gerestaureerd. Ook is een bakoven gereconstrueerd én is een nieuwe waterput op het erf geplaatst. Zondag 6 november wordt het herstelde monument geopend, bezoekers zijn tussen 13.30 en 16.30 uur welkom.

Tot maart 2016 stond aan de Barrierweg 23 een oud en vervallen bakhuis. Na maanden hard werken door vrijwilligers en eigenaren Peter en Marleen Vullings is het monument volledig opgeknapt en uitgerust mét een functioneren bakoven. Hiermee is een van oudsher typerend element voor een Brabants dorp als Liempde weer in ere hersteld. Het bakhuis gaat op geplande tijden open voor publiek, bijvoorbeeld tijdens evenementen. Ook worden deze historische elementen opgenomen in toeristische routes.

INFORMATIEMARKT

Op 6 november wordt het bakhuis in de ochtend ingezegend door kapelaan Geoffrey de Jong, ook wordt onder begeleiding van bakker en ovenbouwer Gijs van Aarle uit Sint-Oedenrode brood gebakken. Vanaf 13.30 uur is publiek welkom. Op het programma staan landschapsexcursies naar de Scheeken, de Prangen en de Vrilkhovense akkers, onder leiding van Liempdenaar Ger van den Oetelaar. Ook is er een informatiemarkt over erfgoed, bakhuizen en waterputten én geven vertegenwoordigers van SPPiLL en Stichting de Brabantse Boerderij informatie over de reconstructie van het bakhuis, de oven en de waterput.

Liempde

Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 29 oktober van 07.30 tot 11.00 uur haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt in en om de schietaccommodatie van handboogschutterij L'Union aan de Heidezoom 2, met uitzondering van (sier)pluimvee, loopvogels en postduiven. Er wordt door de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit streng gecontroleerd. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.