RECREANTEN BOEKEN OVERWINNINGEN

Eerste libreteam 't Ivoor presteert wisselvallig

Dat de ene week de andere niet is, bleek maar weer eens bij de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor. Het eerste libreteam won vorige week nog glorieus, maar moest deze week een zware nederlaag incasseren. Het thuisduel tegen BV De Hazelaar 4 eindigde in 15-30. Don van der Wiel, Chris Fasseur en Fouad Hasbani waren kansloos.

Het tweede team leed eveneens een nederlaag. Cees van Eindhoven redde de eer met een prima partij en een moyenne van 19,16 in de spelsoort kader 38/2. Adrie van de Wetering en Emanuel Coort verloren ruim hun partij. De derde libreploeg boekte een fraaie overwinning. Ad van Os, Henk van Boxmeer en Emanuel Coort wonnen hun partij.

Bij de afdeling recreanten libre wonnen de drie teams hun uitwedstrijd. Fouad Hasbani, Peter Franken en Henk van Boxmeer, die een dubbelpartij speelde, bezorgden het eerste team de zege. Het tweede team moest drie punten tegen incasseren en won met 26-39. Jan Meeuwis, Wim Bekkers Frans Klein en Frans van Esch, hij kwam slechts één carambole tekort, zorgden voor de 39 punten. Het duel van het derde libreteam tegen DVR eindigde in 30-38. Harrie Verhoeven, Frans Maas en Frans van de Boogaard wonnen; Wim van Dijk kwam tot acht punten.

KOMMER EN KWEL

Kommer en kwel, zo konden de resultaten bij de driebanders in de afdeling recreanten het best omschreven worden. Het vijfde en zevende team gingen zwaar ten onder. De zesde ploeg verloor nipt


Dubbelslag voor Van der Steen bij viswedstrijden

De Boxtelse hengelsportvereniging Ons Genoegen heeft vrijdag de prijzen uitgereikt van de viswedstrijden die dit jaar gehouden zijn. Harrie van der Steen viel daarbij dubbel in de prijzen.

Van der Steen werd eerste in zowel de avondwedstrijden als in de koningswedstrijden. De posities twee en drie waren in beide klassementen voor respectievelijk A. Schelle en J. Pennings.

Eindklassement avondwedstrijden: 1. H. v.d. Steen; 2. A. Schelle; 3. J. Pennings; 4. G. v.d. Loo; 5. A. v.d. Aker; 6. C. v. Oirschot; 7. J. Meeuwsen; 8. A. Hazenberg; 9. P. Karssemakers.

Eindklassement koningswedstrijden: 1. H. v.d. Steen; 2. A. Schelle; 3. J. Pennings; 4. C. v. Oirschot; 5. G. v.d. Loo; 6. P. v.d. Ven; 7. A. v.d. Aker; 8. M. v. Doorn; 9. M. v.d. Struyk; 10. A. Hazenberg; 11. M. Mutsaars; 12. P. Karssemakers.

met een punt verschil. Ook bij het driebanden-groot verloor 't Ivoor. Bernhard Legierse was de enige met een overwinning. Leo van Westelaken en Louis van der Meijden behaalden respectievelijk zeven en zes punten.

Uitslagen

LIBRE

't Ivoor 1- De Hazelaar 4 15-30

Wapen v. Eerschot 1 - 't Ivoor 2        26-21

't Ivoor 3 - Royal 4        30-21

RECR. LIBRE

De Piepers - 't Ivoor 1        23-39

Triangel 1 - 't Ivoor 2        26-39

DVR 3 - 't Ivoor 3        30-38

3-BANDEN KLEIN

't Ivoor 5 - NAL 6        12-30

't Ivoor 6 - NAL 7        25-24

De Hopbel 1 - 't Ivoor 7        30-10

3-BANDEN GROOT

't Ivoor 1 - Ammerzoden 1        23-28

Programma maandag 31 oktober

Recr. libre: 't Ivoor 1 - Triangel        13.00

Recr. libre: 't Ivoor 2 - Hazelaar        13.00

Recr. libre: 't Ivoor 3 - Hazelaar        13.00

3-band groot: Uden - 't Ivoor 1        19.30

Programma dinsdag 1 november

Libre C1: Krijt op Tijd - 't Ivoor 1        19.30

Libre C1: Liempde - 't Ivoor 2        19.30

Libre C2: Haarsteeg - 't Ivoor 4        20.00

Programma woensdag 2 november

Libre C2: 't Ivoor 3 - De Straat        20.00

Recr. 3-band: 't Ivoor 5 - Piepers        13.00

Programma donderdag 3 november

Recr. 3-band: 't Ivoor 6 - Brouwer        13.00

Recr. 3-band: Groene Laken - 't Ivoor 7        13.00


Liempdse judoka's veroveren prijzen

Drie leden van Judo Club Liempde kwamen zaterdag in actie tijdens het Zuid-Nederlands kampioenschap voor judoka's onder twaalf jaar. Keira Kreijveld veroverde zilver, Mats Canters werd derde en Xavi van Weert behaalde de vijfde plaats.

In de sporthal van Gilze verschenen zaterdag de beste judoka's van Brabant en Zeeland op de mat. Mats Canters (10) kwam voor Judo Club Liempde uit in de lichtste klasse. Hij won een van zijn drie partijen en behaalde hiermee een bronzen medaille. De eveneens tienjarige Keira Kreijveld kwam in actie in de klasse -44 kilo en won haar eerste twee partijen. De Liempdse kon zich opmaken voor de finale, maar trof daar een oudere én sterkere tegenstander. Keira moest genoegen nemen met zilver. Xavi van Weert (11) kwam in actie in de klasse -38 kilo. In de eerste partij maakte Xavi een half punt. In de tweede wedstrijd kwam hij uit tegen de latere kampioen en moest hij een verlies incasseren. De vier opeenvolgende wedstrijden won hij met ippon maar de vijfde partij mondde uit in een nederlaag, waardoor Xavi vijfde werd.