WINST, VERLIES EN REMISE VOOR JEUGD

Tafeltennissers Taverbo blijven lijstaanvoerder

Het eerste team van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo heeft door een 8-2 overwinning op Never Despair 4 de koppositie in de hoofdklasse gehandhaafd. Halverwege het seizoen heeft de Boxtelse ploeg een marge van twee punten op naaste concurrent TTC Middelburg. Stefan Bernhardt kende een uitstekend debuut door al zijn partijen te winnen.

In 's-Hertogenbosch kwam Taverbo zaterdagmiddag eigenlijk nimmer in de problemen tegen de hekkensluiter. Alleen het teruggekeerde talent Ronny Struyk wist het de Boxtelaren echt lastig te maken. Zowel Michel Sperling als aanvoerder Teun Vlaminckx verslikte zich in de Bossche hardhitter. De overige partijen werden allemaal een prooi voor Taverbo waardoor er aan het eind van de middag een uitslag van 2-8 op het scorebord stond.

Na een welverdiende vakantie maakte Bernhardt deze middag eindelijk zijn debuut in de hoofdmacht. De regerend clubkampioen liet direct zien van grote waarde te zijn voor zijn ploeg. Hij won soeverein al zijn partijen en had zodoende een belangrijk aandeel in de ruime overwinning. Dankzij deze zege staat Taverbo halverwege het seizoen bovenaan op de ranglijst. Alleen TTC Middelburg, dat zelf dit weekend met 9-1 van Never Despair 2 won, kan met een achterstand van twee punten nog enigszins in het spoor blijven van de Boxtelaren.

Niet alleen Taverbo 1 is op kampioenskoers. In de eerste klasse won Taverbo 3 deze week met 9-1 van Stiphout en nam zodoende twee punten afstand van naaste belager Deurne. Ook het vierde team heeft in de tweede klasse de titel in het vizier. In Vught werd PJS met 8-2 opzij gezet en de ploeg heeft nu een voorsprong van vijf punten op de nummers twee en drie.

JEUGD

Het eerste jeugdteam van Taverbo trad zaterdag in Valkenswaard aan tegen de koploper. Twee weken eerder leek het verloop van deze competitie door de voorsprong van Valkenswaard al uitgestippeld, maar zaterdag lagen alle opties ineens weer open nu de ploeg het de rest van het seizoen zonder Lonneke Holman moet doen. De eerste wedstrijd stond Dani de Rooij meteen tegenover Anna Peters die dit voorjaar nog eerste werd bij het Nederlands kampioenschap in haar klasse. De eerste twee games gaf hij nipt af maar in de derde game had hij niets meer te vertellen. De daaropvolgende partijen werden door Lars de Laat en Sjoerd van Heerebeek pas in de vijfde game afgegeven. De dubbel zorgde echter voor een ommekeer toen Van Heerebeek en De Rooij het duel verrassend in drie games wonnen. Pas in de laatste wedstrijden hadden de jongens het ritme te pakken en konden ze ieder nog een partij in winst omzetten. Hierdoor staan ze met 26 punten uit vijf wedstrijden nog steeds op de derde plaats in het klassement. Maar doordat Red Star, die tweede staat, met 3-7 van hekkensluiter Stiphout wist te winnen, is de voorsprong van Valkenswaard aanzienlijk minder geworden.

Het tweede jeugdteam speelde eveneens in Valkenswaard en wist op het nippertje een gelijkspel te voorkomen. Rick van der Schoot won al zijn wedstrijden en Nienke Strik voegde hier nog twee punten aan toe. Samen namen ze ook de punten van de dubbel mee naar Boxtel. Hierdoor komen ze twee punten te kort om hun koppositie te handhaven en hebben ze met 28 punten uit vijf wedstrijden deze af moeten staan aan MTTV '72.

In 's-Hertogenbosch kwam het derde jeugdteam tegen Kruiskamp '81 niet verder dan een gelijkspel waardoor ze eveneens naar de tweede plaats gezakt zijn.