HEILIG HART
PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. 013-52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de eenendertigste zondag door het jaar met als motto: 'Uitstijgen boven jezelf'. Mensen zijn op zoek naar geluk. Dit is ons verlangen. Heel ons leven proberen we dat ideaal te realiseren. Gaandeweg zullen we echter merken dat we daarin nooit helemaal slagen; dat we dat op eigen kracht niet kunnen bereiken. In Jezus Christus herkennen we iets van een waarheid die uitstijgt boven ons eigen denken, onze eigen opvattingen. Als wij onszelf ertoe kunnen zetten ons in gebed tot Hem te richten, is Hij bereid te gast bij ons te zijn en ons te helpen het ware geluk te bereiken.

* Allerheiligen. Dinsdag 1 november vieren wij Allerheiligen met als motto: 'Gelukkig ben jij'. De eerste dag van november is volgens de regel van Sint-Benedictus het begin van de winter, een periode die symbool staat voor donker en kou. De Kerk ziet deze dag echter in het licht van Pasen, door het eeuwig leven te vieren van onze broeders en zusters, de heiligen die Jezus zijn gevolgd in zijn dood en verrijzenis, en nu delen in zijn eeuwig licht. Hun verheerlijking bij God is een bron van hoop en inspiratie voor ons, want zij zijn onze voorsprekers en voorbeelden.

* Allerzielen. Woensdag 2 november vieren we Allerzielen. Het motto luidt: 'In Gods handen'. Telkens als we aan onze dierbare doden denken, komen ze weer levendig voor onze ogen. Wie ze waren en wat ze voor ons betekenen. Vooral als het afscheid nog niet zo lang geleden was. Als je een dierbare verloren hebt aan de dood, wil je zijn of haar herinnering zo lang mogelijk levend houden. Tijdens Allerzielen gedenken we hen en noemen we hun namen.

* Liturgische kalender. Vrijdag 4 november: gedachtenis van heilige Carolus Borromeüs, bisschop.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Donderdag 3 november 20.00 bestuursvergadering in pastoraal centrum Duinendaal.

* Overleden. In de parochie is overleden Thera Wouters-Geerts (85). Moge zij voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Collecte MOV. De collecte ten behoeve van de MOV heeft in de kerken in Boxtel, Esch en Liempde 696,85 euro opgebracht.

* Ontmoeting. Zondag 30 oktober zijn parochianen door het pastoresteam van harte uitgenodigd voor een kopje koffie en een ontmoeting in het pastoraal centrum op Duinendaal om 09.30.

* Viering Allerheiligen. Dinsdag 1 november zal om 19.00 het Hoogfeest van Allerheiligen in de Sint-Petrusbasiliek worden gevierd. Voorganger is pastoor J. Grubben. De viering van dinsdagochtend om 09.00 vervalt.

* Allerzielen. Woensdag 2 november om 19.00 worden alle overleden gelovigen herdacht. In de Sint-Petrusbasiliek wordt een herdenkingsviering gehouden met zang door het Verrijzeniskoor. Er wordt een gedachtenisprentje uitgereikt waarop alle namen staan vermeld van de overledenen van wie het afgelopen jaar afscheid is genomen. De viering van woensdag 2 november om 09.00 vervalt.

* Gebedsdiensten kerkhoven. Zondag 30 oktober worden om 14.00 en 14.30 de jaarlijkse gebedsdiensten voor overledenen gehouden op begraafplaats Munsel. Bovendien is er die dag om 15.00 een gebedsdienst op het kerkhof bij de Sint-Petrusbasiliek en eveneens om 15.00 op het kerkhof bij de voormalige Heilig Hartkerk. Bij alle gebedsdiensten kan iedereen zich aansluiten.

* Gemeenschap Paus Johannes XXIII. Zaterdag 29 en zondag 30 oktober presenteert de gemeenschap Paus Johannes XXIII zich tijdens en na de vieringen in de Sint-Petrusbasiliek. Diaken P. Flesia vertelt over het werk van deze gemeenschap, en in het bijzonder over het project: 'Een maaltijd per dag'. Na afloop van de viering is het mogelijk hiervoor een gift te doen.

* Herbergviering. Vrijdag 4 november is er om 19.00 in de kapel van Molenweide een viering van woord en gebed met als thema 'Belofte'.

* Viering Esch. Zondag 6 november is er een gezamenlijke viering om 10.00 in de Sint-Willibrorduskerk in Esch. Alle parochianen uit alle kerkdorpen zijn van harte welkom. De vieringen in Boxtel komen op deze zondag te vervallen.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69, Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het Parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille heilige mis en om 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger is pastor R. Niessen; predikant is diaken P. Flesia.

* Hoogmis. tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de gezangen uit de Anglicaanse Mis van C. Doevendans.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Jo v.d. Boogaard (jgt); Corrie v.d. Pasch- v.d. Berk (mgd); overl. ouders Van de Sande-Brok; overl. ouders Van der Loo- v.d. Aa, kinderen en kleinkinderen; Toos Vogels-Jansen; Cees v.d. Pasch; overl. ouders Van Doorn- v. Esch en hun kleinkind Annette; overl. ouders Van Uitert- v. Doorn en dochters Marian en José.

ZONDAG 09.00 Mirjam v. Heerebeek- v.d. Meulengraaf (jgt); overl. ouders Tonnie en Bart v.d. Besselaar- v.d. Velden (jgt, allerheiligen); overl. ouders en grootouders Maria, Jozef Paprotny, Kunegunde, Gabriël Jagoda en overleden zwager Jan Meinert; Henk en Roelie Plageman en zoon André.

10.30 witte zuster Bep Thomas (jgt); Gerard en Engelien Vogels (jgt); ouders De Bresser-Schoenmakers en zoon Lambertus (jgt); Wim Aarns (mgd) Corrie Dirks- v.d. Broek (mgd); Joke Schellekens-v. Boxtel (mgd); Fien v.d. Besselaar-v.d. Heijden (mgd); Anton de Wild (mgd); Ria Ameioud-Voets (mgd, trouwdag); Helga Jansen en zoon Thomas; Leo Schuurmans; overl. ouders Piet Peijnenburg en Ida Peijnenburg- v. Oijen; Margriet de Bruin en kleinzoon Tim Peijnenburg; overl. ouders Van den Berk- de Bie.

MAANDAG 08.30 rozenhoedje bidden.

09.00 voor alle parochianen.

10.30 eucharistieviering in Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG Allerheiligen, 19.00 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Wim Aarns (mgd); ouders Van Haaren-Beukenex.

WOENSDAG Allerzielen, 19.00 eucharistieviering met Verrijzeniskoor. Intentie voor Ria Schoonens-Vissers (mgd).

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. 10.15 eucharistieviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering. Voorganger en preek pater Hans de Visser met samenzang onder leiding van Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Ties Spierings; Johan Klaassen; Ria Smits- v. Beers (mgd); Riek Simons- v.d. Spank (verj); Petra v.d. Pasch (verj) en overl. ouders; Jans v.d. Velden- v. Haren (verj); Jan en Jans Antonissen (uit dankbaarheid).

ZONDAG 09.30 hoogmis voorganger en preek pater Hans de Visser met Gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Wil en Gon Smits-Smetsers (gefundeerd jgt); Jo Timmermans (mgd); Frans v.d. Meerendonk (mgd); Betje, Wim en fam. Van der Meijden.

MAANDAG 09.00 stille heilige mis (bijsacristie).

DINSDAG Allerheiligen, 19.00 eucharistieviering. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong,

WOENSDAG Allerzielen, 19.00 eucharistieviering. Voorganger kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Jo Braken (verj); Bert en Anna Sanders- v.d. Heijden en overl. kinderen; Bert en Annemarie Braken; Martien Slits en overl. ouders en fam. Slits- v.d. Berk; alle overl. parochianen van het afgelopen jaar.

DONDERDAG 09.00 stille heilige mis (bijsacristie).

MEDEDELINGEN

* Wereldmissiedag. De opbrengst van de extra collecte voor het project in de Filipijnen bracht in de Sint-Jans Onthoofdingkerk afgelopen weekeinde 96,80 euro op.

* Welkom in de pastorie. Iedereen is elke zaterdagochtend welkom in de Liempdse pastorie tussen 10.30 en 11.30 voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie bedragen 12 euro.

* Koffiedrinken. Mensen zijn zondag na de hoogmis om 10.30 welkom in dienstencentrum De Kloosterhof voor een kopje koffie of thee maar vooral om elkaar te ontmoeten en samen bij te praten.

* Allerzielen. Tijdens de eucharistieviering worden, naast de opgegeven intenties, ook alle overleden parochianen herdacht die tussen Allerzielen 2015 en dit jaar zijn overleden. Allerzielen is ook het moment om op de begraafplaats dierbaren te gedenken met een extra bloemetje of grafstuk. Mensen wordt gevraagd ervoor te zorgen dat graven bij het plaatsen van bloemen en/of bloemstukken wel goed bereikbaar blijven door binnen de uitgegeven grafruimte te blijven.

* Gezamenlijke viering. Zondag 6 november vervalt de eucharistieviering in Liempde vanwege een gezamenlijke parochiële eucharistieviering in Esch om 10.00 vanwege Willibrordusdag.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG Allerheiligen, 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Tijdens de viering worden de overledenen herdacht met het lezen van de misintenties. Na afloop van de viering worden de graven op de begraafplaats door de pastor gezegend. Intenties voor overl. ouders Van Haaren-Veraa; Anna v.d. Heijden-Dortmans; overl. ouders Van Helvoirt- v. Laar; Leo v. Helvoirt; overl. ouders Van Rumund-Wagenaars; Jan Bol, een bijzondere intentie, Kees Nooren; Christianne Nooren; overl. ouders Voskens- de Brouwer; Riek Oomen- v. Hooft; overl. ouders Van der Struijk- v. Heerenbeek (verj moeder); overl. ouders Timmermans-Schellekens; Kees v. Dooremalen en overl. fam.; Marinus Peijnenburg; overl. fam. Peijnenburg-Willems; Kees en Net v. Haperen-Verschueren; overl. ouders Van der Heijden-Versteijnen; Gerard v.d. Heijden; overl. ouders Van der Heijden- v. Beljouw; overl. ouders Van Roosmalen- v. Erp; Bart v. Esch; overl. ouders Van Esch- v. Rooij; Ad den Otter (verj); overl. ouders Van Kasteren- v.d. Sloot; Johan en Jeroen Maas; overl. ouders Vorstenbosch- v. Nunen; Antoon Vorstenbosch; Broer v. Houtum; overl. ouders Van de Linden- v.d. Hoogen; Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven; Jos v.d. Langenberg; José v. Eijkeren; Henrica v.d. Loo-Versteden; overl. familie Van de Loo-Witlox; overl. fam. Versteden- v. Esch; Ton en Ria Kruijssen; overl. ouders Van de Tillaart-Timmers; Jan en Ria v. Oevelen-Verhoeven.

WOENSDAG Allerzielen, 19.00 woord- en gebedsviering met zang van Lencante. Door gebeden, gedichten en liederen gedenken we alle overledenen, speciaal diegenen die het afgelopen jaar zijn gestorven: August v. Vught, Thea v. Zandvoort-Kerkhoff, Koosje Brands- v. Dinther, Marianne Freijse, Sjaan Eijkemans-Witlox, Betsie Pijnenburg- v.d. Heijden, Henk v.d. Steen en Herman Jacobs. Voor hen wordt een kaars ontstoken. Na afloop wordt een bezoek gebracht aan het kerkhof.

MEDEDELINGEN

* Wereldmissiedag. De collecte voor het project in de Filipijnen leverde 86,90 euro op.

* Agenda. Zondag 30 oktober: doop Elin Greunsven; doop Jur van den Boogaard. Maandag 31 oktober: vergadering Contactgroep Sint-Theresia Lennisheuvel. Zaterdag 5 november, 18.30: eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZONDAG Allerheiligen, 10.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Vandaag wordt Allerheiligen gevierd en worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht. Na afloop van de viering worden de graven en urnen op het kerkhof gezegend. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor overl. fam. Kat- v. Hulten; Bertus v. d. Struijk; Maria Schoenmakers-Wagenaars; opa en Ester Wagenaars; Maarten Poland; Piet en Cor Schoenmakers-Witlox; Huub Smeijsters; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Wereldmissiedag. De opbrengst van de collecte op Wereldmissiedag was 65 euro.

* Willibrordusviering. Zondag 6 november om 10.00 is er een feestelijke eucharistieviering in de Sint-Willibrorduskerk. Het parochieel dameskoor, het Essche Mannenkoor, het Sint-Willebrordusgilde en muziekvereniging Sint-Willibrordus verlenen hun medewerking aan deze feestelijke viering. Alle parochianen van de Heilig Hartparochie zijn welkom. Na afloop is er koffie of thee in De Es.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor: uit dankbaarheid; voor een bijzondere intentie; overl. ouders en fam. Schellekens- v.d. Ven; overl. ouders en familieleden Den Otter-Merkx; overl. ouders Van Grinsven- v.d. Pol; Toon v. Osch; Piet v.d. Akker.

DINSDAG Allerheiligen, 19.00 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor overl. fam. Van Oorschot-Schellekens; voor het welzijn van alle parochianen.

WOENSDAG Allerzielen, 19.00 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor alle overledenen van het afgelopen jaar; de levende en overleden leden van gilde Sint-Joris & Sint-Catharina; de levende en overleden leden van het gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan; Sjef v. Grinsven.

MEDEDELINGEN

* Zegenen. In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 oktober staan op beide kerkhoven schalen met wijwater en palmtakjes zodat men zelf de graven kan zegenen.

* Allerzielen. Tijdens Allerzielen op woensdag 2 november is er om 19.00 een eucharistieviering met gemengd koor. De overledenen van het afgelopen jaar worden herdacht. Ook worden de herinneringskruisjes uitgereikt aan de nabestaanden.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mevr. ds. T. Boekenstijn uit Eindhoven. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de vakantie. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Lezing. Maandag 31 oktober geeft professor Van der Wal om 14.00 een lezing over een filosofische kijk op paranormale verschijnselen in De Schakel. De toegangsprijs bedraagt vijf euro.

* Kerkenraadsvergadering. Donderdag 4 november is er om 10.00 een kerkenraadsvergadering in De Schakel.

* Bereikbaarheid. Ds. C. A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.