Afbeelding
Foto: Piet van Oers

WEERZIEN PERSONEEL OP ZATERDAG 13 MEI

Reünie (oud)medewerkers
Liduinaziekenhuis Boxtel

De Boxtelse heemkundige Nel van Doorn is druk bezig met een boek waarin zij de historie van het Liduinaziekenhuis optekent. Ze hoopt dat het resultaat van haar navorsingen vóór zaterdag 13 mei 2017 van de persen rolt. Die dag wordt immers een reünie gehouden voor (oud)medewerkers van het Boxtelse ziekenhuis.

Samen met Thea van Helvoirt, Marjo Schultz, Henk Berkers en Ria van de Sande treft Van Doorn voorbereidingen voor een reünie. Daar is niet alleen (oud-)per-

Boxtel

Halloween in De Rots

Alle basisschoolleerlingen zijn zaterdag 29 oktober welkom in gemeenschapshuis De Rots. Daar wordt een spannende Halloween-disco gehouden. De disco duurt van 19.00 tot 21.30 uur en wordt muzikaal ondersteund door deejay Larsson. Kinderen worden uitgenodigd om verkleed naar de disco te komen. Wie de leukste outfit draagt, krijgt een verrassing. Toegangskaartjes kosten 2,50 euro en zijn bij De Rots verkrijgbaar.


soneel welkom uit het ziekenhuis aan de Bosscheweg, maar ook mensen die nog in het vroegere hospitaal op Duinendaal werkten. Van veel potentiële reünisten zijn de e-mailgegevens achterhaald, maar van sommigen ontbreken de contactgegevens nog. In januari 2017 komt de organisatie met meer details en aanmeldgegevens naar buiten.

ALLEEN ZIEKENHUIS

Iedereen die in het Liduinaziekenhuis werkt en heeft gewerkt, wordt gevraagd volgend jaar zaterdag 13 mei vrij te houden in de agenda. ,,En hopelijk wil iedereen via 'de tamtam' de datum verspreiden gaan zodat zoveel mogelijk reünisten bereikt kunnen worden", meldt Van Doorn. Ze benadrukt dat de reünie is bedoeld voor personeel van het ziekenhuis, niet van het gelijknamige verpleeghuis.

De in Schijndel woonachtige Boxtelse kwam als 16-jarig meisje via een vakantiebaantje in de verpleging terecht. Dat was in 1971, een jaar nadat het huidige ziekenhuis werd opgeleverd. Haar boek over Liduina wordt uitgegeven door Heemkunde Boxtel en wordt rijkelijk geïllustreerd.

FOTO ONDER: Door de jaren heen werd het Liduinaziekenhuis regelmatig met sluiting bedreigd. Beeld van de protestactie in september 1982. (Foto: Piet van Oers).

Door de jaren heen werd het Liduinaziekenhuis regelmatig met sluiting bedreigd. Beeld van de protestactie in september 1982. (Foto: Piet van Oers).