BEWONERS MOGEN BALKON NIET OP

Acht balkons van flat 'Schorpioen' verzakt

MARIËLLE WIJFFELAARS

Een rij balkons van de Hoogheem-flat Schorpioen is verzakt. Dat maakte directeur Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph gisteren bekend. Het euvel kwam aan het licht dankzij een oplettende medewerker en na uitgebreid onderzoek is duidelijk geworden dat de constructie enkele millimeters verzakt is. De balkondeuren van de betreffende woningen zijn vergrendeld. Tot er een oplossing is, mogen de bewoners hun balkon niet betreden.

De verzakking betreft acht woningen in het complex Schorpioen, ook bekend als flat 4. Het gaat om balkons van de zogenaamde studio-appartementen die in de jaren negentig zijn gerenoveerd en destijds een balkonnetje hebben gekregen. ,,Deze zitten vastgeschroefd aan de gevel en zitten ook vast aan een paal in de grond", legde directeur Dekker gisteren uit. ,,Deze ondergrondse constructie is enkele millimeters verzakt waardoor de balkons uit het lood zijn geraakt."

De bewoners van de betreffende woningen zijn deze week geïnformeerd, ook zijn de deuren naar de balkons aangepast zodat deze niet betreden kunnen worden. Dekker: ,,Er zal ongetwijfeld niks gebeuren, maar we kunnen het risico gewoon niet nemen. De veiligheid gaat boven alles."

Vandaag vindt een gesprek plaats tussen Sint-Joseph, de gemeente Boxtel en een gespecialiseerd bedrijf. Gezamenlijk proberen zij een oplossing te bedenken voor de verzakking. ,,Er kan gedacht worden aan een extra paal die dieper in de grond zit, maar er zijn ook andere mogelijkheden", stelt Dekker. De woonstichting hoopt het probleem zo snel mogelijk op te kunnen lossen, maar stelt dat het nog wel een paar weken kan duren voor bewoners hun balkon weer kunnen gebruiken.

Op pagina 3: 'Heel alert bij andere Hoogheemflats'.