Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BOXTELSE BILJART BOND GESTART MET LIBRECOMPETITIE

Eerste resultaten BBB nog mager

In de eerste ronde van de nieuwe biljartcompetitie om het Boxtelse librekampioenschap voor clubs is nog niet best gepresteerd. In zestien partijen werd slechts in zes gevallen de maximale score van twaalf bereikt.

Het was de week van de broederstrijd. Zowel in 't Geveltje en De Comsche Hoeve als in De Adelaar speelden de residerende teams hun onderlinge partijen. Was er in de eerste twee lokaliteiten nog sprake van uitputting over en weer, bij De Adelaar was sprake van een echte killersmentaliteit: Het Groene Laken 2 won met 44-28 en hierbij wonnen Jan van de Boogaard, Toon van Houtum, Henny van Houtum en Margot Blummel allen hun wedstrijd.

Bij 't Geveltje ging het er maandagavond wat rustiger aan toe. Alle spelers hadden minimaal dertig beurten nodig, alleen Danny Coset wist de zaak in achtentwintig beurten te klaren en scoorde daarmee twaalf punten.

Gebed zonder end

Donderdag raceten alle winnende biljarters in recordtempo naar de eindstreep en hierbij behaalden Jan Klokgieters van 't Krijtje en René van de Brand en Jos Hendriks van Uit de Kom elk twaalf punten. De slotwedstrijd tussen Steef Zink en Antal van Brussel leek wel een gebed zonder end. Bij Antal was het probleem dat zijn series te minimaal waren om aan de zware eis van 248 te voldoen en bij Steef lukte het maar niet om fatsoenlijke, maakbare ballen over te houden.

In De Comsche Hoeve was het vrijdag treurig gesteld met het spelniveau. Geen van de acht spelers kwam toe aan zijn vereiste gemiddelde, maar de sfeer moet uitstekend geweest zijn.

Voor wat de stand betreft: de topteams van verleden jaar staan weer bovenin. Met één uitzondering: Het Groene Laken 2 en dat is dan meteen ook de enige ploeg die honderd procent gescoord heeft.

Uitslagen afgelopen week

De Amateur 1 - De Amateur 2        35 - 36

Groene Laken 1 - Groene Laken 2        28 - 44

Uit de Kom - 't Krijtje        41- 28

Comsche Hoeve 1 - Comsche Hoeve 2        32 - 28

FOTO BOVEN: Tonny van der Steen won in mei het individueel librekampioenschap van de Boxtelse Biljart Bond. (Foto: Peter de Koning).