PUBLIEK WELKOM IN BOXTELSE SPECIAALBIERBROUWERIJ

Brouwerij De Gaperd houdt open huis

Speciaalbierbrouwerij De Gaperd brouwt in Boxtel momenteel drie bieren: De Goedsack (amber), De Klerelijer (stout) en De Witte Voet (weizen). Daarnaast zijn er nog een tweetal proefbrouwsels op fles: Ons Suurbier en De Slome Duijkelaar Tripel. Zondag 23 oktober is de brouwerij te bezoeken.

De volledige brouwerij, waar naast het mobiel brouwen, de bieren vergist en gebotteld worden, is te bezoeken tijdens de open dag, die duurt van 16.00 tot 19.00 uur. Publiek is welkom op het adres Staarten 4a/b op bedrijventerrein Ladonk. Voorafgaand aan de open dag is de jaarlijkse bijeenkomst voor investeerders in deze unieke brouwerij.

Tijdens de open dag krijgen bezoekers een kijkje in de brouwerij en is er een mini-bierproeverij verkrijgbaar van de speciaalbieren. Naast de eigen bieren van De Gaperd is er ook een assortiment speciaalbieren van bevriende brouwers verkrijgbaar en staat de Oklahoma BBQ aan om ook in de culinaire behoeften te kunnen voorzien.

Het brouwhuis van De Gaperd is mobiel en was al diverse malen te zien op Slow Live!. ,,Het is de eerste en vooralsnog enige mobiele bierbrouwerij ter wereld waar op commerciële schaal eigen bieren gebrouwen wordt", zegt ondernemer René Leenders. ,,De mobiele brouwerij is daarnaast beschikbaar voor het brouwen van bieren voor bierclubs en hobbybrouwers maar ook voor etiketbieren voor cafés en huurbrouwers."