Opbrengst DICE voor de Voedselbank

IJskoud dineren op de Boxtelse schaatsbaan

Een benefietavond waarbij je geheel in stijl kunt dineren óp de schaatsbaan onder de noemer DICE, oftewel: Dinner on Ice. Eigenaresse Gemmy Schellekens van Tiga Health & Beauty en de Boxtelse kok Jos Hermans slaan de handen ineen met de organisator van Boxtel on Ice en eigenaar Mark van de Moosdijk van lunchroom Meneer van Dommelen. Ze organiseren een spectaculaire dinershow op de ijsbaan nabij de Zwaanse Brug op dinsdag 20 december.

Het activiteitenprogramma van Boxtel on Ice, dat van woensdag 14 december tot en met zondag 8 januari plaatsvindt, begint steeds voller te raken. Van schoolschaatsen tot Fashion on Ice en van bierpulcurling tot een heus kerstgala; het evenement biedt voor iedereen ijskoud vermaak. Deze week is er een nieuw agendapunt toegevoegd. Dinsdag 20 december kunnen gasten aanschuiven voor een exclusief Dinner on Ice.

Het is weer eens wat anders. Een pop-uprestaurant op een schaatsbaan. Tussen 18.30 en 22.30 uur kunnen bezoekers van Dinner on Ice zich verheugen op een avondvullend programma dat wordt gepresenteerd door Geert Hoes. Chef Hermans zorgt voor overheerlijke gerechten met producten als oesters, kreeft, paling en fazant. Schellekens buigt zich over het entertainment. De show bestaat uit optredens van dansers, muzikanten, zangers en zangeressen. Uiteraard allemaal op ijs.

De tafels voor de gasten zullen eveneens op de ijsbaan geplaatst worden. Hoewel er voor enige verwarming gezorgd wordt, raadt de organisatie de bezoekers aan warme kleding aan te trekken.

VOEDSELBANK

De opbrengst van Dinner on Ice komt ten goede aan de Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode. Voorzitter Arjen Witteveen is in zijn nopjes met het plan. ,,Met de extra inkomsten die dan binnenkomen, kunnen we onze cliënten nog beter voorzien, zeker rondom de feestdagen", aldus Witteveen.

De organisatie van Dinner on Ice wil een zo groot mogelijk bedrag overmaken aan de Voedselbank. Daarom doet zij een oproep aan Boxtelaren en lokale bedrijven om een handje te helpen tijdens het evenement. ,,Die bijdrage kan natuurlijk in de vorm van hulp bij opbouw, afbouw en tijdens de avond zelf." Ook stellen de organisatoren het op prijs als anderen ingrediënten voor het menu en materialen beschikbaar stellen. ,,Maar het mag ook in de vorm van sponsoring."

Belangstellenden die aanwezig willen zijn bij Dinner on Ice kunnen contact opnemen met Hermans via e-mailadres: info@joshermans.nl of via telefoonnummer (0411) 78 58 58. Ook degenen die mee willen helpen, materialen willen doneren of sponsoren kunnen dat bij Hermans kenbaar maken.


Smartlappenavond

Het Dükerskoor treedt maandag 24 oktober vanaf 20.00 uur op in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Tijdens deze avond is het publiek van harte welkom om mee te zingen met het repertoire van smartlappen en zeemansliedjes. Het koor deelt daartoe tekstbundels uit. De toegang is gratis.