Afbeelding
Foto: Daisy Renders

What's Up, Esmée & Irene?

Na een oefensessie bij restaurant De Deugniet was het zaterdag zover voor Irene van Oijen en Esmée van Heerebeek: de finale van kookwedstrijd Keukenbazen. In de keuken van het Koning Willem 1 College nam het Boxtelse duo het op tegen kinderen uit zeventien andere gemeenten. Team Mill en Sint-Hubert won de wedstrijd.

Hoe was het? Esmée: ,,Het ging goed! We moesten ons om half twee 's middags al melden in 's-Hertogenbosch. Daar kregen we een half uur lang uitleg en daarna gingen we de keuken in om aan de slag te gaan. Irene: ,,De tijd vloog voorbij. Het was krap met alle teams, maar we hadden de beste plek. De meeste kinderen hadden maar één werkblad, maar wij konden ook spullen kwijt op een tafel achter ons."

Heeft het oefenen bij De Deugniet geholpen? Irene: ,,Tijdens de finale ging het nét zo goed als tijdens het oefenen. Alleen heeft Esmée vier keer in haar vingers gesneden..." Esmée: ,,Dat gebeurde tijdens het schillen van de appels. Maar met wat pleisters kon ik gewoon verder."

Voor wie kookten jullie? Esmée: ,,Ik heb mijn ouders en broer meegenomen. Ook de oma, ouders en zus van Irene waren erbij. En we moesten koken voor drie juryleden, burgemeester Mark Buijs en een mevrouw van de gemeente." Irene: ,,Iedereen vond het héérlijk." Esmée: ,,Alle deelnemers aan de finale kregen frietjes, maar we hebben stiekem geproefd van onze gerechten en het smaakte erg lekker." Irene: ,,Natuurlijk hebben we ook nog even gekeken naar de gerechten van de andere kinderen. Zo was er pompoensoep en hadden veel kinderen een gerechtje met appel gemaakt. Net als wij: we hadden appelcrumble..."

Hebben jullie nog iets overgehouden aan de finale? Esmée: ,,We kregen een schort met onze namen erop en een medaille. En van de burgemeester kregen we nog een kinderkookboek. Daar staan lekkere recepten in." Irene: ,,Het is jammer dat we niet gewonnen hebben, maar het was een leuke ervaring."

FOTO RECHTS: Irene van Oijen (midden) en Esmée van Heerebeek in actie tijdens de Keukenbazen-finale. Het duo werd begeleid door kok Raymond Verveer van De Deugniet. (Foto: Daisy Renders).