Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

H. HARTPAROCHIE EERT ESSCHENAREN

Zes erespelden voor
321 vrijwilligersjaren

Tijdens de zondag gehouden contactdag voor vrijwilligers van de geloofsgemeenschap in Esch is een aantal parochievrijwilligers gehuldigd. De contactdag bestond uit een eucharistieviering in de Sint-Willibroduskerk en een feestelijke bijeenkomst in dorpshuis De Es. Voor het eerst werden in Esch enkele Heilig Hartspelden uitgereikt aan bijzondere vrijwilligers.

Pastoor Jacques Grubben sprak tijdens de viering warme woorden over de vrijwilligers. ,,Bij wijze van uitzondering een eucharistieviering op de zondag. Normaal gesproken is deze op de zaterdagavond. Een avond waarvoor de meerderheid van de geloofsgemeenschap Esch zelf heeft gekozen." De viering werd stemmig opgeluisterd door het parochieel dameskoor. Na de mis werden de beelden bewonderd die vanuit de voormalige Heilig Hartkerk zijn verplaatst naar de Essche dorpskerk. Beelden van Maria en 'De goede herder' zijn op een sokkel geplaatst.

In dorpshuis De Es gaf pastoor Grubben uitleg over de Heilig Hartspeld. ,,Deze is voor vrijwilligers die zich jarenlang hebben ingezet en nog inzetten voor de parochie en de geloofsgemeenschap en geen onderscheiding op een andere wijze kunnen krijgen." Hij doelde daarmee onder meer op de ingestelde onderscheiding voor parochiekoren. ,,En de mensen die deze speld vandaag krijgen hebben deze van harte verdiend."

Van elke jubilaris somde Grubben kort de verdiensten op en daarna speldde hij de Heilig Hartspeld op. Aansluitend ontvingen allen uit handen van vicevoorzitter Jos Polman een ingelijste oorkonde en van Desiree Timmermans, voorzitter van de Contactgroep Esch, een boeket bloemen. De vrijwilligers die in de prijzen vielen waren achtereenvolgens Cis van den Heuvel (54 jaar vrijwilliger, goud), Toon Ruijs (40 jaar vrijwilliger, zilver), Joke van der Zanden (36 jaar vrijwilliger, brons), Maria van der Pasch (31 jaar vrijwilliger, brons), Nelly Schevers (31 jaar vrijwilliger, brons) en Theo van den Heuvel (29 jaar vrijwilliger, brons).

Het programma werd opgeluisterd met een optreden van Cor Swanenberg.