Afbeelding
Foto: Hans Verberk

KAMPIOENSWEDSTRIJD VOOR POLITIEHONDEN IN GEMONDE

Springen en zwemmen in de Dommel

De Brabantse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) organiseerde zondag de jaarlijkse kampioenswedstrijd der kringen. Bij hondenvereniging Steeds Vooruit in Gemonde streden honden en geleiders om de kampioenstitel.

De uitstekende weersomstandigheden trokken veel belangstellenden naar het wedstrijdterrein. Dat de titelstrijd spannend zou worden, was al vanaf het begin duidelijk. De geleiders en honden gaven elkaar zowel bij de voor- als de steloefeningen weinig toe.

Bij de springoefeningen en het waterwerk in het omleidingskanaal van de Dommel lieten enkele deelnemers wat punten liggen, maar bij de meeste combinaties verliepen de proeven goed. Om vier uur was de wedstrijd ten einde en gingen de drie keurmeesters aan de slag om de resultaten op te tellen.

SPORTIEVE STRIJD

De uiteindelijke winnaar was Randy van de Wijngaard uit Berghem. Samen met hond Milow behaalde hij 434 punten. Deze geleider met zijn hond nam eerder al deel aan het Nederlands kampioenschap in Eindhoven. Volgens de organisatie is Van de Wijngaard een verdiende winnaar die over de hele dag slechts één punt verspeelde. Hondenvereniging Steeds Vooruit kijkt terug op een geslaagde dag en een sportieve wedstrijd.

De overige uitslagen waren als volgt: 2. M. Kremers/Floris 432 punten; 3. J. Claassen/Boy 432; 4. L. Roossen/Arrow 431; 5. K. Greveraars/Ziva 422; 6. J. v. Weert/Storm 412; 7. K. Schellekens/Schurk 411.


Liempdse biljarters herpakken zich

Dankzij een ruime overwinning in de uitwedstrijd tegen de Hazelaar 2 uit Rosmalen handhaaft het kaderteam van biljartvereniging 't Wapen van Liempde zich in de top drie van poule vier van de landelijke kadercompetitie.

Cees van Eindhoven moest alle zeilen bijzetten om in de slotfase van zijn partij aan het langste eind te trekken, 120 caramboles in vijftien beurten. Twee beurten meer had Harm van de Laar nodig om het vierde partijpunt binnen te halen. De overwinning werd compleet door de ruime zege van Leo van Hastenberg, die 110 caramboles maakte in elf beurten. Ton Rovers kon niet in zijn ritme komen en verloor kansloos.

Uitslagen

Hazelaar 2 - Wapen van Liempde kader        2-6

Wapen van Liempde 1 - Eerschot 1        28-21

Wapen van Liempde 2 - Krijt op Tijd 2        25-30

FOTO BOVEN: Hond Schurk van Koen Schellekens bijt de pakwerker tijdens de wedstrijd. (Foto: Hans Verberk).


Hockeysters HCL

en Druten komen

niet tot scoren

De vrouwenploeg van Hockey Club Liempde (HCL) reisde zondag naar Druten, een tegenstander die op de ranglijst een plek onder Liempde staat en wisselvallig aan de competitie is begonnen. Er vielen geen doelpunten.

De zonnige zondag zorgde ervoor dat zowel de Liempdse hockeysters als tegenstander Druten trager van start gingen. Toch wist HCL de eerste strafcorner van de wedstrijd te versieren. De ploeg kwam echter niet tot scoren. Vervolgens kreeg Druten de nodige kansjes die de Liempdse verdediging onschadelijk wist te maken. Ook een strafcorner tegen werd goed uitverdedigd.

Het tempo in de wedstrijd leek vervolgens nog trager, totdat een spits van HCL een fraaie aanval opzette, maar de bal net niet binnen de palen kreeg. Hierna volgde een rij kansen voor de Liempdse hockeysters die niet benut werden. Op dat moment werd ook de eerste kaart van de wedstrijd uitgedeeld: groen voor de coach van de tegenstander. Even later werd Druten gevaarlijk, maar de HCL-keepster hield de bal prachtig uit het doel.

De tweede helft startte met meerdere strafcorners voor Druten en ook de Liempdse hockeysters kregen nog de nodige kansen. De bal wilde echter niet in de goal belanden. Door beslissingen van de scheidsrechter steeg de spanning in de wedstrijd. Er werden enkele kaarten uitgedeeld aan speelsters van HCL en de ploeg kreeg twee strafcorners tegen, maar Druten kwam niet tot scoren. Ook de Liempdse hockeysters krijgen nog enkele kansen, maar meer dan 0-0 zat niet in.