COLLEGE BOXTEL VERSTREKT SUBSIDIES

Organisaties krijgen bijdrage voor culturele initiatieven

MARIËLLE WIJFFELAARS

Vier keer per jaar beoordeelt het college van B. en W. subsidieverzoeken binnen kunst en cultuur. Ook deze ronde zijn weer vier culturele Boxtelse initiatieven beloond met een gemeentelijke bijdrage.

Stichting Ammonietenhoeve krijgt 2.400 euro voor een expositie in oertijdmuseum De Groene Poort. Hier wordt een tijdscapsule van de Tweede Wereldoorlog geëxposeerd. De stichting wil hiermee inwoners, scholieren en bezoekers de vondst laten zien en de geschiedenis laten herleven. Momenteel wordt hard gewerkt aan het restaureren van de vondst, die waarschijnlijk over een maand te zien zal zijn in het Boxtelse oertijdmuseum. Directeur René Fraaije is bezig met het restaureren van de tijdscapsule en wil nog niet vertellen waar deze uit bestaat. ,,Maar het is een prachtige en indrukwekkende vondst voor Boxtel", aldus Fraaije.

Ook stichting Talent Factory krijgt een subsidie. De 2.500 euro is bestemd voor een optreden van Boxtelse talent in Podium Boxtel. Talent Factory organiseert in december een podiumoptreden speciaal bedoeld als inspiratie voor opkomend talen. ,,We willen jonge talenten zich laten ontwikkelen van breedtekunst naar topkunst", zo luidt de motivatie van Talent Factory.

Het kunstzinnige project 'Klimaat' mag 1.310 euro noteren. Kunstenaars van Kunstlicht'99 gaan met het publiek tekeningen inkleuren op de Markt en in het kunstenaarsgebouw aan de Prins Hendrikstraat. De vereniging wil deelnemers op kunstzinnige wijze betrekken bij het thema klimaat.

Een laatste bedrag is bestemd voor de organisatie De Zonnedans die jaarlijks de Wereldlichtjesdag in Boxtel organiseert. Op 11 december worden om 19.00 uur wereldwijd - ook in Boxtel - kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen.


Rommelmarkt

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel wordt zaterdag 5 november een rommelmarkt gehouden. De markt duurt van 13.00 tot 16.00 uur, de entree bedraagt één euro. Tafelhuur kost drie euro; reserveren kan via telefoonnummer (0411) 68 36 75 of (0411) 60 10 36.