GEEN DOELPUNTEN IN DERBY MET SCI

Teleurstellend gelijkspel RKSV Boxtel

Met veel vertrouwen verscheen RKSV Boxtel zondag aan de aftrap van de wedstrijd tegen SCI. De Munselploeg had immers de laatste vijf wedstrijden gewonnen en de tegenstander uit Sint-Michielsgestel bezette de tiende plaats in het klassement. Het werd een teleurstellende wedstrijd tussen twee jonge ploegen die beide niet tot scoren kwamen: 0-0.

In de beginfase werd aftastend gevoetbald, de zon leek een lamlendigheid over beide ploegen te leggen. SCI kreeg de eerste kans uit een corner, de bal werd echter op de lat gekopt. Een goede combinatie tussen Valentijn Waals en Jesse van Homelen leidde tot een voorzet, maar Daniel Mensah miste net de bal bij de tweede paal. SCI kreeg een mooie kans na balverlies van Boxtel, maar de bal werd voorlang geschoten.

Een corner voor Boxtel zorgde ook niet voor een doelpunt; Robin Groenendaal gaf de bal precies goed voor maar Mitchell Vogels miste net. Voor de Gestelse tegenstander waren er nog twee grote kansen die niet werden benut, hiermee kwam de Munselploeg goed weg. Door Boxtel werd te slap gevoetbald en er werd te veel de lange bal gehanteerd.

GELATENHEID

De gelatenheid waarmee Boxtel de wedstrijd was begonnen, werd in de tweede helft doorgezet. In de 51e minuut kwam een speler van SCI goed door en schoot de bal tegen de onderkant van de lat. De wedstrijd wilde maar niet los komen en van beide kanten werd veel balverlies geleden. Met veel wilskracht en stevig voetbal maakte de thuisploeg het Boxtel behoorlijk lastig. Ook drie wissels aan Boxtelse zijde konden het tij niet keren. In de 82e minuut kreeg de Munselploeg de grootste kans. Van Homelen werd weggestuurd door Van de Westelaken en speelde de bal precies in de voeten van Artur Piasecki. Hij wilde in één keer afwerken, maar het schot ging hoog over. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd, die eindigde in een bloedeloze 0-0.

Wellicht was de druk om als koploper te moeten winnen te veel voor de jonge Boxtelse ploeg. Doordat medekoploper BMC wél won, zakt Boxtel naar de tweede plaats. Omdat de ploeg in de bekercompetitie is uitgeschakeld, staat de eerstvolgende wedstrijd gepland op zondag 30 oktober. Dan komt BMC uit Berlicum op bezoek in sportpark Munsel.