LSV-speler Jorn Penninx ontwijkt een tackle van een speler van Casteren. LSV won voor het eerst dit seizoen: 1-0. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Hans Verberk

Boerdonk te sterk voor Gemondenaren

Frivool spel Irene wordt niet beloond

De Gemondse voetbalclub Irene werd niet met punten beloond voor het goede spel in de uitwedstrijd tegen Boerdonk. Het jonge team van coach Alex Raaymakers combineerde goed en creëerde veel kansen. Boerdonk kon geen vuist maken en het leek erop dat de Gemondenaren eindelijk weer punten konden pakken. Het liep anders af.

In de eerste helft was Irene duidelijk de beste ploeg en met name Tjeerd Pijnenburg strooide met mooie passes. Bryan Hellings en Jorick de Vos zagen echter keer op keer de Boerdonkse keeper in de weg staan. Vlak na rust moest keeper Patrick van Osch buiten het strafschopgebied koppend ingrijpen. De afvallende bal kwam voor de voeten van de tegenpartij die simpel kon scoren: 1-0.

Direct daarna was het raak voor Irene. De Vos on vanuit een verre uittrap de stand gelijktrekken. Ook Steef Schellekens was een aantal keer dichtbij, maar de bal ging er niet toe. Een kwartier voor het eindsignaal sloeg het noodlot toe toen Boerdonk met een zondagsschot de 2-1 maakte. Met het frivole spel van Irene zullen de punten vanzelf komen, maar het wachten duur lang voor de Gemondenaren.

Loon naar werken voor voetballers LSV

LSV was een week eerder slechts één helft in staat om de tegenstander partij te bieden. Dat was zondag tegen Casteren, middenmoter in de vijfde klasse E, wel anders. De ploeg bleef tot het laatste fluitsignaal overeind en sleepte de eerste overwinning van het seizoen binnen.

Het zal niet zo zijn dat LSV het nu plotseling gemakkelijk zal krijgen in de competitie, maar de 1-0 overwinning op Casteren was wel een welkome beloning na het harde werken en trainen van de afgelopen weken, zo meldde coach Kirk Koningstein na afloop. Daar waar LSV de vorige wedstrijden telkens in het laatste deel van de wedstrijd tekort kwam, bleef de ploeg nu de baas over de situatie.

LSV kwam in de eerste helft op voorsprong door een fraaie vrije trap van Thijs Verhagen in de dertigste minuut. Het bleek het enige doelpunt van het duel te zijn. Door de overwinning verlaat de ploeg uit Lennisheuvel de laatste plaats op de ranglijst. De Bocht '80 uit Oirschot, waarmee LSV een samenwerking heeft lopen op het gebied van jeugdteams, draagt nu de rode lantaarn met één punt uit drie duels.

Emoties bij dieren
leren neutraliseren

Froukje Strik uit Boxtel geeft zaterdag 5 november tweemaal een workshop over EFT: emotional freedom techniques bij dieren. Dat doet ze bij haar thuis, Dianabos 5.

EFT is volgens Strik een eenvoudige en effectieve methode om negatieve emoties te neutraliseren, met als resultaat rust, ontspanning en positieve energie. De Boxtelse is de enige in Nederland die dat met dieren doet. De workshops duren ongeveer een uur en starten om 10.30 en 14.00 uur. Aanmelden via e-mail fs@froukjestrik.nl.

Zondag 23 oktober vind een vriendschappelijk duel in Oisterwijk plaats.

Audacia VE1 - LSV VE1        2-4

LSV 1 - Casteren 1        1-0

LSV 2 - Wilhelmina 6        7-1

LSV 4 - Taxandria 5        3-1