Remco Schellekens, hier in actie op een archieffoto, scoorde voor ODC vier doelpunten tegen Taxandria. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

REMCO SCHELLEKENS TREFT VIERMAAL DOEL

ODC oppermachtig bij Taxandria in Oisterwijk

ODC heeft zondag bij Taxandria een prima resultaat neergezet. In Oisterwijk won de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel afgetekend met 0-5. De tricolores speelden een matige eerste helft en gingen pas na de pauze hun eigen spel spelen. Dat resulteerde in vier treffers van Remco Schellekens en eentje van Anwar Lafhailat.

Op een moeilijk bespeelbaar veld moest ODC het opnemen tegen het iets lager geklasseerde Taxandria dat vooraf slechts drie punten minder had. De Boxtelse ploeg begon sterk aan de wedstrijd en had al binnen zeven minuten op voorsprong kunnen komen. Maar Lafhailat joeg de bal van dichtbij over het Oisterwijkse doel. Even later vond Sjoerd van Lokven het net maar hij deed dat vanuit buitenspelpositie.

Na een kwartier was het gedaan met het Boxtelse overwicht en kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Dat kwam vooral omdat ODC te veel meeging in het opportunistische spel van de thuisploeg. Bijna kwamen de gastheren op voorsprong bij een hoekschop maar gelukkig voor ODC bracht keeper Jordy van der Zande tot twee keer toe redding. De gasten uit Boxtel slaagden er in het vervolg van het eerste bedrijf niet meer in om het eigen spel te spelen waardoor verdere kansen uitbleven.

OPPERMACHTIG

Dat veranderde na de thee. Al snel ging Joep van der Meijden er op rechts vandoor waarna zijn vlammend schot door Taxandria-doelman Rik Vriens maar ternauwernood tot hoekschop kon worden verwerkt. De 0-1 hing duidelijk in de lucht en in de 58e minuut was het zover. Op aangeven van Bas van der Pasch prikte Schellekens van dichtbij raak. Zes minuten later ging de bal op de stip toen Sjoerd van Lokven binnen de zestien onderuit werd gehaald. Lafhailat schoot de toegekende strafschop via het lichaam van keeper Vriens over de lijn: 0-2.

Er volgde een periode waarin ODC oppermachtig was en de thuisploeg van het kastje naar de muur werd gestuurd. Bijna elke aanval was een kans. Aanvankelijk misten Lafhailat en Van der Meijden nog maar toen nam Schellekens het woord. De spits slaagde er in om tussen de 72e en de 75e minuut maar liefst drie keer te scoren. Al deze treffers waren het resultaat van mooi uitgespeelde aanvallen. Bij de 0-3 waren Lafhailat en Van der Meijden de voorbereiders. Aan de 0-4 en de 0-5 gingen twee weergaloze assists van Sjoerd van Lokven vooraf waarbij de complete Taxandria-defensie het nakijken had.

WERELD VAN VERSCHIL

Er was een wereld van verschil tussen de eerste en de tweede helft. Alleen als de tricolores het niveau van de tweede helft vaker kunnen laten zien, dan zou het wel eens een heel mooi seizoen kunnen worden. Door de winst in Oisterwijk staat ODC tweede met 16 punten uit zeven wedstrijden. Dat zijn er nog steeds twee minder dan koploper LONGA. De voorsprong op de nummers drie en vier is inmiddels gegroeid tot respectievelijk twee en drie punten.

Komend weekend speelt ODC niet. Dinsdag 25 oktober speelt ODC thuis in sportpark Molenwijk voor de beker tegen Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 30 oktober als VCB uit Biezenmortel op bezoek komt in Boxtel.