MEP-speler Pieter Langenhuijsen lost een schot op doel van Oss. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Koppositie verder uit zicht voor hockeyploegen

MEP-teams winnen wéér niet

Onder fantastische weersomstandigheden troffen de Boxtelse vrouwen zondag in sportpark Molenwijk het sterke Oss. Vanaf het begin was het duidelijk dat het een moeilijk middagje zou worden. Na een wisselende beginfase namen de gasten het initiatief over. Oss was beter en zette MEP onder druk.

Het was aan het subliem keeperswerk van Amber Kools te danken dat MEP niet op achterstand werd gezet. Een mooie actie van Ivet van Schaijk trof helaas geen doel. In de tweede helft trok Oss direct fel van leer en werd het Boxtelse team op achterstand gezet 0-1. In de fase die volgde die volgde probeerde Oss MEP verder terug te dringen. Onder aanvoering van de sterk spelende Marleen Bordat gaf de ploeg geen krimp.

Toen Janne Hendriks na een kwartier de gelijkmaker binnen schoot, kantelde de wedstrijd. De Boxtelse ploeg toonde een enorme vechtlust en zeker bij het slotoffensief kwamen er nog mooie kansen. Het laatste woord was weer aan Oss, maar de corner in de slotseconde ging er niet in. Coach Inge Poelmans was zeer te spreken over de inzet van haar speelsters. Ze hebben gevochten als leeuwen. Zondag wordt het opnieuw moeilijk. Dan moet MEP op bezoek bij het sterke Venlo. Afslag op zondag 23 oktober op de Herungerberg in Venlo om 12.45 uur.

GEVAAR VAN LINKS

De MEP-ploeg moet zich presenteren als mannen en niet als jongens. Dat was de conclusie van coach Eric Verzijden na afloop van de ontmoeting met Oss. In de eerste helft had MEP moeten doorpakken. De wedstrijd begon goed met twee hockeyende ploegen. Geleidelijk aan drong MEP Oss terug. Toen Tom StrĂ¼ber de score opende, trok Oss zich terug en ging het halfcourt spelen. In die fase had MEP de wedstrijd in het slot kunnen gooien.

In de tweede helft kwam er een heel ander Oss uit de kleedkamer. De gasten begonnen fel en zetten de Boxtelse hockeyers onder druk. Na een kwartier viel de gelijkmaker. Het spel kwam wat meer in evenwicht en de Boxtelse voorwaartsen troffen tweemaal de paal. Maar ook Oss kreeg de kansen, met name door gevaarlijke assists vanaf de linkerkant. In de slotfase kregen beide teams door strafcorners nog de kans om de winst te grijpen, maar faalden. Een gelijkspel was al met al de juiste uitslag. Zondag treft MEP Sint-Oedenrode. In de vorige competitie liep MEP daar in de val. Dat gaat nu niet meer gebeuren, aldus coach Verzijden. Afslag op zondag 23 oktober in Sint-Oedenrode om 14.45 uur.

Helmond        6-18        HCAS        6-8
MEP        6-13        Berkel Enschot        6-8
Hopbel        6-12        Weert        6-5
Oss        6-11        Warande        6-4
HOD        6-9        Sint-Oedenrode        6-4
Rosmalen        6-9        Geel Zwart        6-4

FOTO BOVEN: MEP-speler Pieter Langenhuijsen kreeg een grote kans tijdens een strafcorner, maar de bal ging er niet in. (Foto: Hans Verberk).