Afbeelding
Foto: Bob Bronshoff

THEATERSHOW IN PODIUM BOXTEL

Cabaretier Henry van Loon met 'Sleutelmoment' in Boxtel

De in Oirschot geboren en getogen cabaretier Henry van Loon staat vrijdag 4 november in Podium Boxtel. De komiek presenteert zijn vierde show Sleutelmoment in de theaterzaal aan de Burgakker.

Van Loon (1982) verruilde Brabant in 2001 voor Amsterdam waar hij ging studeren aan de Kleinkunstacademie. Na drie jaar werd hij lid van Comedytrain en sloot hij zich aan bij de cabaretiers die regelmatig op de bühne staan in cabaretcafé Toomler. Van Loon neemt ook deel aan de verschillende theatertournees van het cabaretgezelschap. Ook trad hij toe tot het team dat te zien en te beluisteren was bij programma's als Kopspijkers, Koppensnellers, Draadstaal en Spijkers met koppen.

Het voor BNN geproduceerde televisieprogramma 'De Henry van Loon Entertainment Show', was een fabelachtig kijkje in zijn hoofd en in het voorjaar van 2011 ging zijn gelijknamige eerste avondvullende programma in première. In het theaterseizoen van 2013 speelde hij de reprise van zijn tweede show: 'Electropis'. Even persoonlijk als buitenaards en even geloofwaardig als absurd.

In 2015 besteeg Van Loon met vakbroeder Alex Klaasen het podium als popduo H.E.A.R. De muzikale voorstelling was in de zomer te zien op het reizende theaterfestival De Parade. Zijn derde soloprogramma 'Sluimer' ging in première in 2014.

En nu is daar zijn vierde soloprogramma 'Sleutelmoment'. De inhoud is absurdistisch, zo stellen recensenten: ,,Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans in het universum van Henry van Loon. En in zijn nieuwe voorstelling Sleutelmoment zou het wel eens allemaal tegelijkertijd kunnen gebeuren."

Kaarten voor de voorstelling van Henry van Loon kosten 18 euro en zijn verkrijgbaar bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat) in Boxtel en bij Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde. De voorstelling begint om 20.15 uur. (Foto: Bob Bronshoff).