Samen met dertig gasten genoten Bernadette en Martien Roestenburg van overheerlijke Italiaanse gerechten in hun meubelmakerij. (Foto: Daisy Renders).
Samen met dertig gasten genoten Bernadette en Martien Roestenburg van overheerlijke Italiaanse gerechten in hun meubelmakerij. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

ONDERNEMERS BUNDELEN KRACHTEN

Italiaans dineren in een Liempdse meubelmakerij

MARC CLEUTJENS

Gamba's met venkel en appelsaus, gevulde rundvleesrolletjes, crèmesoep van eekhoorntjesbrood, kalfskotelet gevuld met pecorino, geroosterde runderrollade en een mousse met munt en aardbeien. Het is slechts een selectie uit het indrukwekkende menu dat dertig gasten van Martien en Bernadette Roestenburg zaterdagavond in Liempde kregen voorgeschoteld. Ze dineerden aan een lange tafel in... een meubelmakerij.

Meubelmakerij Den Berg van Martien en Bernadette aan de Boxtelseweg bood zaterdagavond onderdak aan de koks Ivan Crost en Jan Blok van La Casa dei Chichetti. Die runnen vanuit hun woning aan de Knuistenkoepel in Lennisheuvel een culinair bedrijf met cateringservice en pakken vaker uit met Italiaanse getinte diners op bijzondere locaties. Eerder waren Crost en Blok te gast in een Mercedes-Benz autobedrijf in Liempde en in een weiland bij het erf van boerderijwinkel De Gevulde Knapzak in Boxtel, ditmaal werd gekozen voor een plek tussen de machines waar Martien met zijn team doordeweeks ambachtelijke meubels produceert.

VERBINDEN

Volgens Bernadette lag het initiatief voor

Gemonde

Kaartavond gilde

Het Gemondse gilde Sint-Anthonius en Sint-Sebastiaan houdt morgen, vrijdag 21 oktober de tweede rik- en jokeravond in clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in sportpark De Laat. De kaartspelletjes beginnen steeds om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.

het 'diner op locatie' bij La Casa dei Cichetti. ,,De achterliggende gedachte is dat ondernemers die werken in Het Groene Woud en op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, met elkaar verbonden kunnen worden via een diner." Niet minder dan dertig gasten schoven bij Den Berg aan tafel om te genieten van de kookkunsten van het ondernemende duo uit Lennisheuvel. ,,Het was een ontzettend leuk pop-up restaurant", blikt Bernadette terug. ,,We begroetten veel enthousiaste mensen tussen de machines, de bijna-klaar keukens en het hout."