Spelen tijdens de zeskamp van JAS Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).
Spelen tijdens de zeskamp van JAS Liempde. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

mede mogelijk gemaakt door tourspel liempde

JAS-jeugd vermaakt zich op kamp

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

1.100 euro. Dit bedrag kreeg vereniging Jong Actief Sportief (JAS) Liempde in augustus van de stichting Woudbloem, dat jaarlijks Tourspel Liempde organiseert. Samen met de generatietuin werd JAS aangemerkt als het goede doel van de wielertoto. De gift werd besteed aan nieuwe kleding voor de JAS-leiding én een groot kamp voor alle jeugdleden dat zaterdag en zondag plaatsvond.

Zeventig kinderen van zes tot en met elf jaar zijn aangesloten bij de vereniging. Zij zijn op basis van leeftijd verdeeld over vier groepen en komen wekelijks op een avond samen in jeugdhuis Pius X aan de Heidonk om spelletjes te doen en te knutselen. ,,Iedere groep gaat één keer per jaar afzonderlijk op kamp. We wilden echter graag een overkoepelend kamp organiseren, zodat alle kinderen elkaar ontmoeten", aldus Rianne Koppen namens het bestuur van JAS. ,,Met de gift van de stichting Woudbloem werd dit mogelijk."

spotdropping

De activiteit vond afgelopen weekend plaats op een vertrouwde plek: jeugdhuis Pius X, het thuishonk van JAS. ,,Daar hebben we alle materialen bij de hand", legt Koppen uit. De kinderen kwamen zaterdagmiddag naar het jeugdhuis. Ze werden verdeeld in groepen. Er werd gestart met een zeskamp en een bosspel. Na het eten sprokkelden de kinderen en leidinggevenden van JAS hout voor een groot kampvuur. Waar de jongere kinderen in het jeugdhuis nog wat spelletjes deden, mocht de oudere jeugd deelnemen aan 'spotdropping'. Koppen: ,,De groepen werden afgezet op een plek en moesten de weg terugvinden naar Pius X. Daarnaast was het de bedoeling om zo min mogelijk 'gespot' te worden door leidinggevenden."

Het kamp werd zondag afgesloten met een grote vossenjacht door Liempde. ,,Het was een groot succes en we denken nu al aan een vervolg. Dat hoeft niet per se jaarlijks te zijn, maar wel op regelmatige basis", zegt Koppen.

JAS Liempde laat weten dat bij alle groepen nog ruimte is voor nieuwe leden. Kinderen uit de groepen 3 en met 7 zijn welkom bij de vereniging. Voorwaarde is dat ze in Liempde wonen of op basisschool De Oversteek zitten. Kijk voor meer informatie op www.jasliempde.nl.