VERLIESBEURT ONDANKS TWEE GEMISTE PENALTY'S MALISKAMP

DVG loopt weer achter de feiten aan

Vierdeklasser DVG heeft het niet gemakkelijk in deze competitie. Ook zondag zat het weer niet mee, al was het resultaat – een 1-3 nederlaag tegen Maliskamp verdiend. De gasten waren veel slimmer in de duels en DVG kon eigenlijk geen moment aanspraak maken op de zege.

In de eerste helft werden twee penalty's toegekend aan Maliskamp, maar die werden niet benut. De eerste 'pingel' belandde op de lat, de tweede werd gestopt door doelman Mark Faes. Toch werden ook kansen gecreëerd. Een bal van Bas van Houtum werd goed verwerkt door de keeper van de Bossche formatie, een kopbal van Bart de Windt ging voorlangs. Het was Maliskamp dat de score opende. Een vrije trap, net buiten het zestienmetergebied, werd snoeihard ingeschoten: 0-1.

Na de rust was er een aantal kansjes voor DVG, maar het beeld van de wedstrijd was niet echt hoopvol. De beste kans op de gelijkmaker was een vrije trap. De Windt trof de vuisten van de keeper en in de rebound werd de bal eenvoudig tot corner getikt. Maliskamp speelde meer en meer op de counter en in een van die situaties was er een tweede gele kaart voor een DVG-verdediger.

Maliskamp kreeg in deze fase meer ruimte en in een counter werd de bal nog tot corner verwerkt, maar dit betekende wel 0-2. Toch was er een soort van onverzettelijkheid in de Liempdse ploeg te bespeuren. Met nog een paar minuten op de klok, was het Sander van de Ven die de achterlijn bereikte en De Windt in staat stelde om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten: 1-2.

Een gelijkspel zou het maximale resultaat betekenen, maar DVG zit in de hoek waar de klappen vallen. Een vrije trap van de thuisploeg werd met de hand gekeerd, maar ditmaal kende de scheidsrechter geen penalty toe. In de rebound scoorde Maliskamp 1-3. Daarmee was het duel beslist en stonden de Liempdenaren weer met lege handen.

JO19-2: DVG - Boskant        14.30

FOTO BOVEN: Sander van de Ven aan de bal voor DVG. Zijn ploeg verloor in Liempde met 1-3 van Maliskamp. (Foto: Gerard Schalkx).

Fors verlies voor Boxtelse rugbyers

De Duckes Legends van rugbyclub Ducks hebben de uitwedstrijd bij RC Betuwe in Bemmel met 34-5 verloren. Het Boxtelse team begon de eerste helft te tam en leed daardoor veel balverlies. Ook de cubs boekten een nederlaag, Tovaal/Sparta was met 0-22 te sterk.

In Bemmel stond de organisatie van Duckes Legends niet goed. In de tweede helft ging het beter, maar de tegenstander wist toch nog flink te scoren. Vlak voor tijd redde Ducks-spelers Pim van Esch de eer door via een schijnbeweging de verdediging te ontlopen en de enige try te maken.

De cubs waren in de thuiswedstrijd tegen Tovaal/Sparta aanvankelijk sterker en feller, maar hadden de pech dat twee tries werden afgekeurd. Toen de tegenstander op voorsprong kwam, liep het Boxtelse team achter de feiten aan. In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Tovaal/Sparta ging echter efficiënter om met de kansen.

Komende week kan de jeugd van Ducks nieuwe ervaringen opdoen. Twee Engelse schoolteams komen op bezoek. Vanavond, donderdag 20 oktober is West Buckland uit Devon in Boxtel; de ploeg speelt vanaf 18.30 uur drie wedstrijdjes van 25 minuten tegen BoschBox en Dukes. Zaterdag 22 oktober komt Pinewood uit Oxford om 11.00 uur naar Den Wielakker aanwezig en dinsdag 25 oktober staat nog meer internationaal rugby op de rol. In Oisterwijk speelt het Nederlandse team onder 18 jaar tegen het Engelse Worthing. In beide teams (!) speelt voormalig Ducks-speler Jaap van der Vleuten mee, die momenteel in Engeland studeert.