Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Driehonderd bezoekers op familiedag

MagicFX imponeert met metershoge vlammen

Lonneke Hoondert

Vlammenwerpers, rookkanonnen en heel veel confetti: directeur Bram Veroude sloot zijn presentatie over zijn bedrijf MagicFX zaterdag in stijl af. De Boxtelse onderneming groeide de afgelopen jaren flink. ,,Twee jaar geleden waren we met veertien werknemers, inmiddels zijn het er 33", vertelde Veroude. En dus werd het tijd voor een familiedag waarbij alle vrienden en familie van het personeel een kijkje in de MagicFX-keuken kregen.

,,Ik rijd altijd met een big smile naar mijn werk. Maar ik kreeg thuis niet uitgelegd hoe leuk mijn baan is. Tijdens deze familiedag kan mijn gezin zelf beleven wat ik doe", glunderde Wouter Hoex. Hij werkt sinds een jaar bij het Boxtelse bedrijf MagicFX, dat ook genomineerd is voor de BOT-trofee. De onderneming maakte de afgelopen jaren een enorme groei door. Inmiddels levert ze in ruim negentig landen en aan liefst drieduizend klanten special effects die vooral bij festivals, voetbalhuldigingen en andere grote evenementen worden gebruikt. Dit jaar verwacht MagicFX acht miljoen euro aan omzet te draaien.

Hechte familie

Jesse Deenen en Gido de Man zitten inmiddels in het eerste jaar van hun opleiding engineering aan Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch, maar raakten verknocht aan MagicFX toen ze eerder dit jaar in het kader van hun Technasiumstudie aan het Jacob-Roelandslyceum voor de onderneming een rookkringkanon ontwikkelden. ,,Ook al werken we parttime, samen met de collega's vormen we een hechte familie. We krijgen hier veel vrijheid om onze ideeën uit te werken", zei De Man.

De medewerkers toonden de gasten apetrots hun werkplek. Guido de Wit nodigde ook zijn familie uit. Zijn zus Lieke uit Nijmegen was enthousiast. ,,Je kunt zien dat dit een jong en vooruitstrevend bedrijf is. Het wordt alleen wel heel erg gedomineerd door mannen", lachte ze. ,,Ik vind het indrukwekkend dat MagicFX vanuit een kantoor in Boxtel zo'n wereldwijde onderneming heeft weten op te zetten."

FOTO ONDER: MagicFX organiseerde zaterdag een familiedag voor alle vrienden en gezinnen van de werknemers. Uiteraard hoorde daar een gelikte presentatie bij mét een spectaculaire demoshow. (Foto: Daisy Renders).