Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ANDERE FLATS VERTONEN NOG GEEN VERZAKKINGEN

'Heel alert bij andere Hoogheemflats'

Hoogheemflat 4 - Schorpioen - is het enige complex waar verzakte balkons zijn geconstateerd. Naast het complex Schorpioen heeft ook Hoogheemflat 3 dergelijke balkons, maar vooralsnog zijn deze nog prima in orde. Woonstichting Sint-Joseph houdt alles wél extra goed in de gaten en stelt dat er geen reden is om maatregelen te nemen bij de andere flats.

Uitsluitend de acht woningen van Schorpioen én acht wooneenheden in flat 3 hebben een constructie waarbij het balkon is bevestigd aan de gevel én een paal in de grond. De overige balkons zijn op een andere wijze gerealiseerd en zijn inpandig. Hoogheemflats 3 en 4 werden in de jaren negentig gerenoveerd, daarbij werden de studio-woningen vergroot én voorzien van een balkon.

Als mogelijke oorzaak voor de verzakking noemt directeur Rob Dekker van Sint-Joseph de ondergrond én mogelijke wateroverlast. ,,De wijk Boxtel-Oost heeft een zandgrond en kende problemen met het grondwater. Het zou een verklaring kunnen zijn", aldus Dekker.

De balkons van Schorpioen zijn met een hek afgezet zodat niemand er onderdoor kan lopen. Dekker: ,,Veiligheid gaat voor alles. We verwachten niet dat er iets gebeurt, maar nemen het zekere voor het onzekere."

FOTO BOVEN: De balkonrij is afgezet met een hek en bewoners kunnen hun balkon niet betreden. (Foto: Peter de Koning).