De bestuursleden en vrijwilligers van Stichting Wielerbelangen Boxtel poseren op de nieuwe brug voor de Langspiercross, mét Clementien de Ruijter van de Rabobank en John Brusselers van De Langspier. (Foto: Peter de Koning).
De bestuursleden en vrijwilligers van Stichting Wielerbelangen Boxtel poseren op de nieuwe brug voor de Langspiercross, mét Clementien de Ruijter van de Rabobank en John Brusselers van De Langspier. (Foto: Peter de Koning). Foto: Marc Cleutjens

'WIELERBELANGEN' VERLENGT SPONSOROVEREENKOMSTEN

Langspiercross slaat brug naar toekomst

MARC CLEUTJENS

De Rabobank Langspiercross blijft ook de komende drie jaren op de wielerkalender pronken. Stichting Wielerbelangen Boxtel heeft de samenwerkingsovereenkomst met Rabobank Hart van de Meierij en exploitant John Brusselers van De Langspier verlengd. Dat gebeurde vrijdagmiddag met de officiële onthulling van een houten hellingbaan, die zondag 18 december voor het eerst wordt ingezet.

Voorzitter Guus Bastings van Wielerbelangen Boxtel gaf aan dat zijn stichting de veldrit al bijna 25 jaar organiseert. ,,Het moment was daar om onze samenwerking met zowel de Rabobank als De Langspier te vernieuwen en we zijn blij dat beide partijen ons blijven ondersteunen." Refererend aan de vele driehoeken waaruit de hellingbaan bestaat, sprak Bastings over een driehoeksverhouding tussen zijn stichting, de Rabobank en De Langspier. Dat werd beaamd door communicatieadviseur Clementien de Ruijter van de bank en exploitant Brusselers van de recreatieplas.

Alle aanwezigen proostten op de vernieuwde samenwerking én op de door Bastings ontworpen en door Frans van de Nostrum gebouwde hellingbaan. De brug vervangt een exemplaar van steigers dat elk jaar gehuurd werd. ,,Ons parkoers voert rond het paviljoen en om het publiek veilig te laten oversteken, rijden de renners al jaren over een brug", legt de voorzitter uit. ,,Nu hebben we er zelf een. Bovendien hopen we de brug, die makkelijk gedemonteerd kan worden, te verhuren aan andere evenementen."

Wielerbelangen Boxtel zoekt op meer manieren naar een creatieve invulling van de Rabobank Langspiercross. Zo hoopt het bestuur binnenkort een tweedehands SRV-wagen aan te schaffen. ,,Dan beschikken we over een eigen jurywagen waarin we ook onze materialen opslaan", aldus Bastings.

De Rabobank Langspiercross en het Boxtels ATB-kampioenschap staan dit jaar op zondag 18 december op de wedstrijdkalender.