HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 528 37 08. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 30e zondag door het jaar met als motto: 'Heer, leer ons bidden'. Je staat er versteld van hoe druk wij het allemaal hebben. Zelfs ouderen hollen heel wat af. We zijn gedwongen een agenda bij te houden, omdat er anders van alles spaak loopt. Menig gelovige merkt dat God er dan wel een beetje bij inschiet. Bidden is een manier om het contact met die persoonlijke God te onderhouden. In plaats van over dit soort zaken te theoretiseren, vertelt Jezus ons vandaag een concreet verhaal in een parabel.

* Liturgische kalender. Vrijdag heiligen Simon en Judas, apostelen.

* Wereldmissiedag. Overal in de wereld wordt in de katholieke kerken Wereldmissiedag gevierd. Wereldwijd willen gelovigen zich verbonden weten in hetzelfde geloof in Jezus en daarin elkaar tot steun zijn te leren van elkaar. Allemaal samen dragen we ook verantwoordelijkheid om te zorgen dat het voorbeeld van Jezus' dienstbaarheid en genezende liefde zichtbaar wordt in de wereld van vandaag. Dit weekend wordt bij het uitgaan van de kerk een extra collecte gehouden voor een project in de Filippijnen.

* Parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken.

* Uit de agenda. Dinsdag 10.00: geloofsgroep Oblaten, pastoraal centrum Duinendaal. Woensdag 19.30: kosters jaarvergadering, pastoraal centrum Duinendaal. Woensdag 19.30: geloofsgroep, pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 15.30-17.00: KomenZie, koetshuis Duinendaal. Donderdag 19.30: voorbereiding spirituele avond, pastoraal centrum Duinendaal.

* Gezamenlijke viering. Zondag 6 november is er om 10.00 een gezamenlijke parochieviering in de Sint-Willibrorduskerk in Esch. De dienst van 09.00 in de Sint-Petrusbasiliek komt te vervallen, en in de overige kerkdorpen vervallen alle zondagdiensten. De misintenties voor de Sint-Petrusbasiliek voor de hoogmis van 10.30 worden meegenomen naar Esch.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Concert. Zondag 23 oktober is er een koorconcert in de Sint-Petrusbasiliek met het Vocaal Ensemble onder leiding van Reinier Wakelkamp. Het koorconcert omvat muziek voor Allerzielen. Het concert begint om 16.00, de entree bedraagt acht euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 stille mis en 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is pastoor J. Grubben. Vanwege missiezondag verzorgt de MOV-groep de overwegingen.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Deutsche Messe van Schubert.

* Orgelprogramma. Plum – Suite Brève; Boëlmann – Elévation; Franck – Sortie.

* Rozenkransmaand. Elke ochtend om 08.30 wordt vanwege de rozenkransmaand het rozenhoedje gebeden.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Ties v. Pinxteren (jgt); overl. ouders Van Weerdt- v.d. Meijden (jgt); Riet Kruijsen- v. Dijk (mgd); overl. ouders Van de Sande-Mutsaards; overl. ouders Van Vught-Smetsers; Piet v.d. Brand (trouwdag).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 witte zuster Dymphna Kleemans (mgd); Cis v. Heesch (mgd); Nelly v. Gerven-Ras (mgd); Mia v. Roosmalen-Verhagen (mgd); Jan v. Hommel (mgd); Tonnie v. Son-de Koning (mgd); overl. ouders v. Berkel-Olislagers; Jan en Nolda v.d. Meijden-Schoenmakers; overl. ouders Oerlemans- v.d. Vleuten; uit dankbaarheid; Jeroen Oerlemans; Hub en Hélène Oerlemans-Merkelbach; overl. ouders Oirschot- v. Dal; ouders Van de Ven- v.d. Schoot; Toon Willemen; Janus v.d. Ven; uit dankbaarheid voor vijftigjarig huwelijk.

MAANDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor een bijzondere intentie.

WOENSDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje bidden. 09.00 Trees Kuijten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering.

DONDERDAG 09.30 gebedsviering.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering; voorganger en preek pater Hans de Visser met samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intentie voor Dora v. Beers-Schakenraad.

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek pater Hans de Visser met gregoriaanse gezangen door kerkkoor Cantate Domino. Intenties voor Wout Franken (jgt); overl. ouders Smulders-Rommen (verj); Jan en Lena v. Alphen en dochter Berna.

MAANDAG 09.00 stille mis in de bijsascristie.

DONDERDAG 09.00 stille mis in de bijsacristie.

MEDEDELINGEN

* Heilig Hartparochie. Algemene informatie over de Heilig Hartparochie staat wekelijks onder het kopje 'Heilig Hartparochie'.

* Overleden. In Schijndel is Theo van Berkel (93) overleden. Zaterdag is hij, na een eucharistievering in de kerk, bijgezet in het graf van zijn echtgenote op de Liempdse begraafplaats. Gisteren, woensdag 26 oktober, is met een avondwake Maarten van Son (52) herdacht. Dat beiden mogen rusten in vrede.

* Wereldmissiedag. In de kerk staan extra bussen voor het Wereldmissie-project in de Filippijnen.

* Welkom in de pastorie. Het koffie drinken in de pastorie is sinds 15 oktober verkort tot een uur. Parochianen zijn voortaan in de Liempdse pastorie tussen 10.30 en 11.30 voor een kopje koffie of thee, een praatje met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De kosten voor een intentie zijn 12 euro.

* Gezamenlijke viering in Esch. Zondag 6 november vervalt de heilige mis in de parochiekerk. Dit omdat er dan voor alle kerkdorpen van de Heilig Hartparochie om 10.00 een gezamenlijke parochiële eucharistieviering is ter ere van Willibrordzondag in de Sint-Willibrorduskerk in Esch. Eventuele intenties voor 6 november worden die zondag in Esch gelezen.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Wereldmissiedag: de collecte is voor het project in de Filipijnen. Intenties voor Harrie en Miet v. Kempen (verj moeder); Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven; Ton en Ria Kruijssen (jgt); overl. fam. Van de Boom-Hermsen.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties die vóór maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts verschijnen in Brabants Centrum. Berichten die later binnenkomen worden alleen in de viering afgelezen. Misintenties kosten 12 euro en kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Agenda. Vieringen rond Allerheiligen en Allerzielen. Dit jaar is de opzet van de vieringen rond Allerheiligen en Allerzielen wat anders dan normaal.

* Allerheiligen. Zondag 30 oktober is er om 10.30 een eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor vanwege het feest van Allerheiligen. Tijdens de viering worden de overledenen herdacht met het lezen van de misintenties. En na afloop van de viering worden, zoals gebruikelijk, de graven op de begraafplaats door de pastor gezegend.

* Allerzielen. Woensdag 2 november is er om 19.00 een woord- en gebedsviering met zang van Lencante vanwege Allerzielen. Door gebeden, gedichten en liederen gedenken we alle overledenen, speciaal diegenen die het afgelopen jaar zijn gestorven. Voor hen wordt een kaars ontstoken. Na afloop bezoeken we het kerkhof. Iedereen is van harte welkom.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of bij Helma Rombouts, 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is geopend op maandag van 10.30 tot 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; Tonnie v.d. Meijden; Jan en Sjaantje v.d. Aker- Versantvoort (mgd); Thea Spooren- v.d. Meijden; Walter en Ad v. Beers; Kees v. Kuijk; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Collecte Wereldmissiedag. Tijdens de viering van zaterdag 22 oktober wordt aandacht besteed aan het project van dit jaar. Na afloop van de viering is er een kerkdeurcollecte voor dit goede doel.

* Doopsel. Zaterdag 22 oktober wordt Luuk van Schijndel door de doop opgenomen in de geloofsgemeenschap.

* Viering Allerheiligen en Allerzielen. Zondag 30 oktober om 10.00 is er een eucharistieviering voor Allerheiligen en Allerzielen. Na afloop worden de graven en urnen op het kerkhof gezegend. Er is dan geen viering op zaterdag 29 oktober.

* Misintenties. Met ingang van 1 januari is de vergoeding voor een misintentie 12 euro. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Jan en Mina Schellekens- v.d. Eerden; Zus Habraken (Vrouwen van Nu, afdeling Gemonde); Dien Verhagen (Vrouwen van Nu, afdeling Gemonde); Toon v. Osch; Johannes v.d. Schoot en Albertha v.d. Schoot-Giezen; Adrianus v.d. Schoot en Francina v.d. Schoot- v. Osch; Adrie v.d. Schoot; Wilhelmus v.d. Schoot en Martina v.d. Schoot- v.d. Heijden; Annie Giezen; Johannes v. Dinther (jgt); Sjaak v. Dinther (jgt); Wim v. Esch; overl. fam. Willem Groenendaal-Schellekens; Wil Groenendaal; Wout Groenendaal.

DINSDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje met aansluitend vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Heden, donderdag 20 oktober is om 19.30 een bijeenkomst van de Emmausgebedsgroep.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. In deze dienst worden ambtsdragers bevestigd. Voor de kinderen is er geen Paks in verban dmet de vakantie. Organist is Theo de Jong.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Alzheimercafé

Alzheimercafé Regio 't Groene Woud tijdens haar bijeenkomst op maandag 24 oktober in De Nachtegaal aan de Boxtelseweg in Schijndel een theatervoorstelling. Daarin krijgen bezoekers een inkijkje in het leven van meneer Van Dijk, die moet leven met het bericht dat hij Alzheimer heeft. De voorstelling begint om 19.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur geopend. De toegang is gratis.