Afbeelding
Foto: Peter de Koning

junior kinderkleding in boxtel:

'Winkelen bij ons is een beleving voor de klant'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Of het nou de aankleding is van het winkelpand of het beheren van de webshop en Facebookpagina: Daniëlle en Alexander Pennings van Junior Kinderkleding doen álles zelf. Waar de crisis er door de jaren heen voor zorgde dat behoorlijk wat winkels moesten sluiten, bleef Junior overeind. Daniëlle en Alexander durfden het zelfs aan hun knusse winkeltje aan de Stationsstraat vorig jaar te verruilen voor een groter pand aan de Croonpassage...

Een grote botsauto uit de jaren vijftig, een levensgroot groen konijn, een bak met speelgoed en potten met snoepjes op de toonbank en een gratis cadeautje bij een (internet)aankoop: Junior Kinderkleding is méér dan alleen een winkel waar shirtjes, broeken, jurkjes, rokjes en truien voor baby's tot en met brugklassers te koop zijn. ,,We willen uitdragen dat winkelen bij ons een beleving is", legt Alexander uit. ,,We kennen de ouders en met name de kinderen bij naam en gaan voor een persoonlijke benadering."

Junior Kinderkleding bestaat al langer, maar elf jaar geleden nam Daniëlle de zaak aan de Stationsstraat over. Ze kwam, net als Alexander, uit de autobranche. ,,Ik zag potentie in de zaak en wilde al langer voor mezelf beginnen, maar dit was wel een sprong in het diepe", legt ze uit. ,,We begonnen helemaal blanco." Vijf jaar geleden zegde ook Alexander zijn baan op en ging hij in de winkel werken. Daniëlle: ,,Hierdoor is ook de collectie voor jongens steeds beter gaan lopen."

'Generaties
trekken voorbij
in de winkel'

De kinderkledingwinkel is volgens het Boxtelse koppel in elf jaar uitgegroeid tot 'een begrip in Boxtel'. ,,Maar ook daarbuiten kennen de mensen ons", stelt Alexander. ,,Dat heeft met name te maken met onze Facebookpagina met bijna achtduizend volgers en de webshop waar we twee jaar geleden mee startten, zodat mensen ook via internet kinderkleding kunnen bestellen. Met name de snelle levering wordt als een groot pluspunt gezien. Klanten die op doordeweekse dagen een bestelling doen vóór vier uur 's middags, hebben het pakketje de volgende dag binnen." Aan een fysieke winkel zal echter altijd behoefte blijven, denken Daniëlle en Alexander. ,,Mensen willen kleding kunnen voelen. En bij ieder merk vallen maten weer anders uit", zegt Daniëlle. ,,Bovendien is onze nieuwe winkel in de Croon een stuk ruimer dan ons oude pand. Hierdoor kunnen mensen rustig winkelen, óók met kinderwagens."

Risico's durven nemen en vooral niet stilstaan: dat kenmerkt Junior Kinderkleding volgens Alexander en Daniëlle. ,,Aan de Croonpassage hebben we onze plek écht gevonden", legt Daniëlle uit. ,,Alle ondernemers doen mee met koopavonden- en zondagen en we organiseren regelmatig activiteiten." De Boxtelse sleepte daarnaast een voucher van de gemeente Boxtel binnen waarmee enkele kinderattracties in de passage gerealiseerd konden worden. ,,Daar wordt volop gebruik van gemaakt, door kinderen én volwassenen", glundert Daniëlle.

'Aan de Croon hebben we onze plek gevonden'

Op het gebied van kinderkleding mogen Daniëlle en Alexander zich na elf jaar ervaringsdeskundige noemen. ,,We slaan geen beurs over", zegt Alexander. ,,Inmiddels weten we ook welke kleding aanslaat en welke niet." Een merk dat veel kinderen naar Junior Kinderkleding lokt, is NIK & NIK, de lijn van de bekende Nederlander Nikkie Plessen. ,,Binnenkort worden we cornershop van NIK & NIK", legt Daniëlle uit. ,,Hierdoor krijgen we de kans de kleding op een leuke manier te presenteren. Van dit merk gaan we bovendien ook kinderschoenen verkopen. Wie weet breiden we de schoenencollectie in de toekomst nog uit."

Alexander en Daniëlle vinden het 'een eer' om te zijn genomineerd voor de Boxtelse Ondernemers Trofee. ,,Een bekroning van ons werk." Ook de vele stemmen die in de eerste ronde zijn uitgebracht op Junior Kinderkleding, ziet het echtpaar als een groot compliment. ,,Het contact met de mensen, onze klanten, vind ik het leukst aan dit werk", aldus Alexander. ,,Kinderen komen hier als baby al en jaren later komen ze nog steeds kleding kopen. Ik zie generaties voorbijtrekken..."

FOTO ONDER: Daniëlle en Alexander Pennings van Junior Kinderkleding. (Foto: Peter de Koning).