Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

esmée en irene uit liempde in eindstrijd keukenbazen

Keukenprinsessen klaar voor finale

Vier kilogram runderlappen, 2,5 kilo aardappels, twee kilo appels en drie stronken broccoli. Deze ingrediënten hebben Esmée van Heerebeek en Irene van Oijen uit Liempde zaterdag nodig om de jury van kookwedstrijd Keukenbazen te overtuigen van hun kookkunsten. Om tijdens de eindstrijd niet voor verrassingen te staan, nodigde kok Raymond Verveer de meiden maandag uit in de keuken van De Deugniet.

Kinderen uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel die het leuk vinden om te koken, konden in teams van twee, drie of vier personen zelf een volledig menu (voor-, hoofd- en nagerecht) samenstellen. Het leverde vier inzendingen op waaruit Verveer, de kok van De Deugniet en Tafel 25, een keuze moest maken. Hij koos voor de broccolisoep, hete bliksem en appelcrumble van Esmée en Irene. Het duo neemt het zaterdag, in de keuken van het Koning Willem 1 College, op tegen kinderen uit achttien gemeenten. De winnaars mogen achter de schermen van televisiekanaal 24Kitchen kijken. En de burgemeester van de betreffende gemeente mag zich een jaar lang Smaakburgemeester noemen...

Op pagina 2: 'Leukste aan koken? Alles proeven!'

FOTO BOVEN: Onder toeziend oog van burgemeester Mark Buijs en kok Raymond Verveer bereiden Esmée van Heerebeek (links) en Irene van Oijen zich voor op de finale van Keukenbazen. (Foto: Albert Stolwijk).