De vrijwilligers die zorgden dat de Maria-Gildekapel werd voorzien van kerkbanken uit de Heilig Hartkerk: v.l.n.r.: Bert Schellekens,  Theo van der Steen, Theo Verbruggen en Toon Pennings. (Foto: Gerard Schalkx).
De vrijwilligers die zorgden dat de Maria-Gildekapel werd voorzien van kerkbanken uit de Heilig Hartkerk: v.l.n.r.: Bert Schellekens, Theo van der Steen, Theo Verbruggen en Toon Pennings. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

bedehuisje beschikt over vier banken heilig hartkerk

Mariakapel Gemonde met Boxtels tintje

In de Maria-Gildekapel op de hoek van de straten Twijnmeer en Besselaar in Gemonde stonden tot voor kort acht bidstoelen. ,,Deze meubels waren versleten. Het zou een knap dure operatie worden om deze te herstellen", aldus Bert Schellekens. Tot de Gemondenaar hoorde dat de Heilig Hartkerk aan de eredienst werd onttrokken...

Het kapelcomité in Gemonde zocht contact met de Heilig Hartparochie in Boxtel en kon vier kerkbanken overnemen. Schellekens, Theo van der Steen, Toon Pennings en Theo Verbruggen kortten het houten meubilair in en sinds zaterdag kunnen bezoekers gebruik maken van de banken. ,,We zijn de Heilig Hartparochie erg dankbaar", aldus Schellekens. Als teken van dankbaarheid deed het kapelcomité een vrijwillige schenking aan het kerkbestuur in Boxtel.

De Maria-Gildekapel werd in 2012 geopend op initiatief van Schellekens met volle medewerking van wijlen pastoor Piet Goedhart. ,,Tientallen jaren geleden las ik de uitspraak 'Vraag niet wat uw land voor u kan doen, maar vraag wat u voor uw land kunt doen' van John F. Kennedy. Na mijn pensioen heb ik die uitspraak waargemaakt door een kapel in Gemonde te realiseren", aldus Schellekens, die zorgt dat de kapel wekelijks is voorzien van voldoende kaarsen. ,,Er wordt veel gebruik gemaakt van het kapelletje. Niet alleen door mensen uit Gemonde, maar ook door vele bezoekers die langs de kapel wandelen of fietsen."