Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

Christel de Laat presenteert uitreiking

'BOT wil ondernemers een mooi podium geven'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Een nieuwe locatie, andere invulling van de avond en nóg meer spektakel. Het thema van de Boxtelse Ondernemers Trofee 2016 is 'Ondernemen met ballen'. Niet zo gek dus dat organisator JCI Dommelland zelf ook lef toont en kiestvoor een heel nieuwe invulling van de uitreiking van de ondernemersprijs. Op donderdag 10 november wordt bekend gemaakt welke twee bedrijven een trofee winnen.

In het verleden werd de uitreiking van Boxtelse ONdernemers Trofee (BOT) gehouden in het Baanderherencollege, Jacob-Roelandslyceum en bij Podium Boxtel. Deze keer koos JCI Dommelland voor een heel andere locatie. ,,Soms moet je wat vernieuwen en veranderen", vindt Joris van der Krogt van JCI Dommelland. Dit jaar vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in de voormalige Heilig Hartkerk - Sacre Coeur - die speciaal voor deze gelegenheid een heel andere uitstraling krijgt. ,,Een organisatie die ook veel werkt voor het evenement Glow in Eindhoven verzorgt de verlichting zowel de binnen- als buitenkant van de kerk krijgen passende verlichting", meldt Vera Kuppens. En wie het populaire Glow wel eens heeft bezocht, weet wat dat betekent: indrukwekkende lichtkunst en -designs.

SLIMME ONDERNEMER

Tijdens de BOT strijden zes bedrijven in twee categorieën om de titel. Restaurant Brownies & Downies en kledingzaken Filipe Mode en Junior Kinderkleding zijn genomineerd in de categorie Business 2 Consumer. Magic FX, de firma Jan van den Boomen en Peijnenburg Re-integratie strijden om de titel in de categorie Business 2 Business. Uit een hele reeks genomineerden werden deze ondernemingen gekozen als finalist. Van der Krogt: ,,Al deze finalisten hebben bewezen écht ondernemers met ballen te zijn. Ze tonen lef en ondernemerschap; dat is waar deze wedstrijd om gaat." Kuppens: ,,Als JCI Dommelland willen we tijdens de BOT vooral ondernemers een podium geven. Ze kunnen zich in aanloop naar de finale presenteren en gebruik maken van hun positie. En een slimme ondernemer doet dat ook."

De jury bestaat deze editie uit Ton Jonkers (Van der Velden Rioleringsbeheer), Ramon Pelders (Witlox Van den Boomen Accountants) en Henk van der Zee (Stichting Brabants Centrum). De afgelopen tijd bezochten de juryleden de bedrijven en spraken ze met de betreffende ondernemers. Bij voorgaande edities van de BOT was het gebruikelijk dat de ondernemers tijdens de uitreiking werden geïnterviewd. Maar ook dát is dit jaar aangepast. ,,We hebben wat gesprekken opgenomen en laten daarvan een compilatie zien", vertelt Kuppens. ,,Voorgaande jaren vond het publiek de uitreiking soms wel erg lang duren, daarom hebben we deze keer gekozen voor een meer moderne én strakkere aanpak."

LACHEN GEBLAZEN

Tijdens de uitreiking is traditiegetrouw ruimte voor ondernemers om elkaar te ontmoeten en te netwerken, maar natuurlijk biedt het programma ook volop entertainment. De presentatie is in handen van comédienne Christel de Laat. Van der Krogt: ,,Dat wordt écht lachen geblazen. Natuurlijk zorgen we ook voor passende muziek en met de mooie verlichting op deze sfeervolle locatie, moet het wel een mooie avond worden."

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de spectaculaire prijsuitreiking van de BOT 2016. Reserveren? Kijk op www.bot2016.nl.