Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KLACHTEN OVER OMLEIDINGSROUTE TIJDENS WERKZAAMHEDEN

Contouren 'nieuw Liempde' al zichtbaar

MARIËLLE WIJFFELAARS

In het dorpshart van Liempde wordt volop gewerkt aan de herinrichting van de centrumstraten en vervanging van de riolering. De werkzaamheden duren nog een paar maanden, voor carnaval moet alles klaar zijn. Het centrum van Liempde is tijdens de grootschalige opknapbeurt voor doorgaand verkeer niet toegankelijk, auto's en vrachtwagens worden omgeleid. En dat zorgt bij buurtbewoners voor irritatie...

Volgens buurtbewoners houden automobilisten en vrachtwagenchauffeurs zich niet aan de ingestelde omleidingsroutes en worden de Oude Postbaan en Koestraat gebruikt door sluipverkeer. Omgevingsmanager Ad van Rooij van aannemingsbedrijf Jan van den Boomen erkent dit probleem: ,,Er hebben al wat mensen bij ons gemeld veel overlast te hebben, maar dit is iets wat echt buiten ons omgaat."

Van Rooij stelt dat weggebruikers zich aan de borden moeten houden en geeft aan dat ook de werklieden hebben ervaren dat niet iedereen rekening houdt met de omleiding. ,,Mensen rijden gewoon door, ze denken het beter te weten dan de borden", meent Van Rooij. ,,Met name vrachtwagens rijden hierdoor door straten die daar helemaal niet voor bedoeld zijn."

Als volgende week ook het Raadhuisplein wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, zal het sluipverkeer geen keus hebben dan het volgen van de omleidingsborden. ,,Anders rijden ze zichzelf hartstikke vast", zegt Van Rooij. De omgevingsmanager meldt dat dergelijke situaties zich niet alleen in Liempde voordoen, maar dat het eigenlijk overal gebeurd. ,,De kortste en snelste weg willen vinden zonder rekening te houden met borden, dat is een beetje mensen eigen."

ZACHTE WINTER

De werkzaamheden in het Liempdse dorpshart liggen volgens Van Rooij op schema. Vooral aan de Keefheuvel zijn de nieuwe contouren van de straat al goed te zien. ,,Met name het werk aan de riolering ligt voor op de planning", aldus de omgevingsmanager. ,,Het straatwerk loopt wel wat achter, maar ik ben zeker niet ontevreden." De grootschalige opknapbeurt is naar verwachting net voor carnaval klaar. Van Rooij: ,,Of dat ook haalbaar is, ligt mede aan de wintermaanden. Zolang het mooi droog blijft, kan het werk doorgaan. Wij hopen dus op een zachte winter."

Niet alleen de riolering en straten worden aangepakt, het centrum van Liempde krijgt ook een aantrekkelijker uiterlijk. De autowegen worden versmald om fietsers en wandelaars meer ruimte te geven. Ook wordt het Concordiapark opgeknapt en gaat dit samen met de kiosk het nieuwe muzikale plein vormen. Het Raadhuisplein krijgt de naam ontmoetingsplein én wordt autovrij.

BUSHALTE

Vanaf deze week is - vanwege de werkzaamheden - de bushalte bij het Concordiapark verplaatst naar de hoek Nieuwstraat - Heesterbos. Tot het einde van de herinrichtingswerkzaamheden blijft de halte hier gevestigd.

Meer informatie over de werkzaamheden in het centrum van Liempde is te vinden op internet: www.sppill.nl.

Gemonde

Nacht van de Nacht

Zaterdag 29 oktober vindt de Nacht van de Nacht plaats. De Natuurgroep Gestel organiseert op deze dag van 20.00 tot 22.00 uur een activiteit op landgoed Haanwijk. Samen met een natuurgids maken deelnemers een boswandeling waarbij ze op zoek gaan naar nachtvlinders, insecten en vleermuizen. Deelname is gratis, aanmelden kan via e-mailadres natuurgroepgestel@planet.nl.

FOTO BOVEN: Aan de Keefheuvel worden de contouren van het nieuwe straatwerk al goed zichtbaar. (Foto's: Peter de Koning).

De Liempdse wegen in het dorpshart worden grondig aangepakt door aannemingsbedrijf Jan van den Boomen. Een groot gapend gat siert het dorp...
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding