MUZIEKAVOND CONCORDIA OP 26 NOVEMBER

Zes dirigenten strijden om titel 'Maestro Liemt'

Wethouder Marusjka Lestrade en kapelaan Geoffrey de Jong. Het zijn twee van de zes gastdirigenten die zaterdag 26 november op de bok komen bij fanfare Concordia in Liempde. Het muziekkorps presenteert in De Serenade de lokale variant van het populaire tv-programma Maestro waarin bekende Nederlanders met elkaar de muzikale strijd aangaan om een orkest te dirigeren.

Rianne van Aarle speel bugel in het fanfareorkest en vertelde als lid van de programmacommissie van Concordia gisteren dat de voorbereidingen voor Maestro Liemt in volle gang zijn. ,,De zes kandidaten worden persoonlijk begeleid door onze vaste muzikale leiders." Ze doelt daarbij op Henk Houben die wekelijks het fanfareorkest dirigeert en Willie van der Steen, de instructeur van de slagwerkgroep.

Naast de wethouder en de kapelaan heeft Concordia nog vier bekende plaatsgenoten gestrikt voor het bijzondere optreden. Margo Brands, onder meer bekend als medeorganisator van de succesvolle KWF-actie Samenloop voor Hoop, en directeur Edwin Vugts van basisschool De Oversteek dirigeren net als kapelaan De Jong het blaasorkest. Fanfarevoorzitter Hans Vermeulen en Josephine Bekkers, die in het dorp onder meer bekend is van café Het Wapen van Liempde, komen net als wethouder Lestrade op de dirigeerbok bij de slagwerkgroep. Uit elke groep van drie wordt een finalist aangewezen die om beurten een muziekstuk dirigeren waarin de blazers en slagwerkers van Concordia samen één groot orkest vormen.


Oranje Fonds schenkt 900 euro voor beamer Orion

Stichting Rond Kerk en Orion in Lennisheuvel deed onlangs een aanvraag bij het Oranje Fonds voor een beamer met toebehoren. Het fonds, dat sociale initiatieven in Nederland en de Antillen ondersteunt, draagt 900 euro bij.

De beamer wordt met name gebruikt om te kunnen communiceren met dorpsbewoners. Ook bij de evenementen die in en om gemeenschapshuis De Orion georganiseerd worden, zal ervan gebruik gemaakt worden.

OOK ZONNEPANELEN

Het Oranje Fonds droeg in maart al 15.000 euro bij aan de plaatsing van 57 zonnepanelen op het dak van het gemeenschapshuis. Daarnaast werden spouwmuren geïsoleerd en led-lampen geplaatst.

Welke nummers de gelegenheidsdirigenten gaan instuderen, wil Van Aarle nog niet verklappen. ,,Maar het wordt een heel leuke avond. De kandidaten zijn enthousiast en dat geldt zeker ook voor onze leden. Het is weer eens wat anders dan anders", meldt de bugelspeelster van Concordia.

Maestro Liemt wordt gehouden in De Serenade aan de Oude Dijk en begint zaterdag 26 november om 20.30 uur. De toegang is gratis.

OOK MAESTRO BOXTEL

De dirigeerwedstrijd Maestro die op tv te zien is bij Avro/Tros en wordt gepresenteerd door Frits Sissing blijkt populair bij blaasorkesten. Overal in het land geven muziekverenigingen hun eigen invulling aan de formule. Fanfare Sint-Willibrordus uit Esch ging in juni jongstleden in deze regio met de primeur strijken tijdens MaEschtro. Die wedstrijd werd gewonnen door Anton van Grinsven.

Boxtel's Harmonie kondigde in maart aan ook plaatselijke editie van Maestro houden. Inmiddels is daarvoor een datum geprikt, meldde een woordvoerder deze week. Maestro Boxtel wordt gehouden op zaterdag 1 april en dat is geen grap, benadrukte de zegsman. De dirigeerwedstrijd vindt hoogstwaarschijnlijk plaats in de aula van het Jacob-Roelandslyceum.

Liempde

Prins Ploegersland

'Haar'. Dat is de vijfde tip die prinsenvereniging De Ploegers deze week lanceerde over de identiteit van Prins Carnaval die zaterdag 29 oktober wordt geïnstalleerd. Of het gaat om een kapper, om lichaamsbeharing of om 'haar' als bezittelijk voornaamwoord wordt niet duidelijk. Wie denkt te weten welke persoon de koldervorst is, kan de naam mailen naar redactie@ploegers.nl en maakt kans op twee kaarten voor de zittingsavonden.

Esch

Bladcontainers

Jaarlijks worden in alle kernen van de gemeente Haaren in de herfst containers geplaatst waarin bewoners bladafval van bomen langs de openbare weg kunnen deponeren. In Esch worden vier containers geplaatst: aan de Haarenseweg, Het Nieuwland, de Leunisdijk en de Postelstraat. In de week van 12 december worden ze weer weggehaald.