VROUWEN SPELEN GELIJK IN SINT-OEDENRODE

Hockeymannen MEP verspelen koppositie

De hockeymannen van MEP gaven zondag in Rosmalen niet thuis en liepen tegen hun eerste seizoensnederlaag op: 3-2. De ploeg van coach Erik Verzijden verspeelde daardoor de koppositie in de eerste klasse. Ook de vrouwen van MEP stelden teleur met een gelijkspel in Sint-Oedenrode (2-2) en zijn gezakt naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst.

MEP was gewaarschuwd voor het moeilijke veld in Rosmalen, maar volgens Verzijden was de onnodige nederlaag daar niet aan te wijten. ,,We hebben vandaag van onszelf verloren", aldus een gedesillusioneerde MEP-coach. ,,Alleen de keeper en Jos van der Pluijm haalden hun niveau. De rest had een complete offday", vond Verzijden.

Rosmalen kwam in de eerste helft verrassend op voorsprong en breidde die in de tweede helft uit naar 2-0. Tot die fase reageerde de MEP-ploeg haar frustratie af op de leiding, een oude MEP-kwaal die het veldspel niet ten goede komt. Het laatste kwartier begon de ploeg pas echt te hockeyen. Een strafcorner van Floris Verheijen en een velddoelpunt van Tom StrĂ¼ber brachten de ploeg langszij.

MEP hoopte nog op meer, maar een strafcornerregen in de laatste fase werd de Boxtelaren alsnog fataal: 3-2. Verzijden was zwaar teleurgesteld en beloofde dat zondag 16 oktober revanche wordt genomen voor dit zwakke optreden. Dan komt Oss naar Boxtel en dat zijn vanouds stevige potjes met twee ploegen die willen aanvallen. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

TELEURSTELLEND

MEP-vrouwencoach Inge Poelmans wilde na de teleurstellende remise in Sint-Oedenrode het lek zo snel mogelijk boven water krijgen. ,,We zijn beter en hebben veel balbezit, maar we zijn niet scherp genoeg. Het zit in de hoofden", sprak Poelmans na afloop van het duel. De achterstand op koploper Weert van vijf punten is volgens haar nog te overzien, maar meer mag het niet worden.

Ieder seizoen heeft MEP zo'n fase dat het niet echt loopt. Daar moet de ploeg nu zo snel mogelijk vanaf. MEP kwam in de eerste helft door een strafcorner van Marleen Bordat op voorsprong, maar Sint-Oedenrode kwam voor de rust door een corner op gelijke hoogte. In de tweede helft was het Sofie Rath die MEP opnieuw op voorsprong zette en was het ook weer uit een strafcorner dat het Boxtelse team die marge verspeelde.

Coach Poelmans verwacht veel van de thuiswedstrijd tegen Oss. Een zware wedstrijd die gewonnen moet worden. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

Weert        5-15        HOD        5-6

Oss        5-12        Sint-Oedenrode        5-5

Hopbel        5-12        Uden        5-4

Eindhoven        5-10        HCAS        5-4

MEP        5-10        Goirle        5-1

Venlo        5-7        Concordia        5-0